Босненската полиция арестува 20 души, след като мигрантите в приемен

...
Босненската полиция арестува 20 души, след като мигрантите в приемен
Коментари Харесай

Задържаха мигранти след бунт и сблъсъци в Босна и Херцеговина

Босненската полиция арестува 20 души, откакто мигрантите в приемен център в северозападния град Велика Кладуша се разпалиха, съобщи Euronews, представена от организация " Фокус ".
Когато полицията идва в лагера Мирал, с цел да потуши вълненията, в които участваха повече от 100 мигранти, управляващите са посрещнати с камъни, железни пръти и бутилки, а трима чиновници на правозащитните органи са ранени, заяви представителят на локалната полиция Але Силядедич.
Десетина мигранти в центъра, който има потенциал 700 души, също са получили пострадвания и са откарани в лечебни заведения във Велика Кладуша и Бихач.
Силядедич изясни, че напрежението в центъра е било високо след пожар предишния уикенд, който изгори последния етаж на постройката и принуди доста мигранти да спят навън.
Припомняме, че към 25 000 имигранти от Азия и Северна Африка са влезнали в балканската страна от Сърбия и Черна гора през 2018 година, а още 6000 са пристигнали до момента тази година, сочат данните на службите за сигурност на Босна и Херцеговина.
Само към 3500 души са били настанени в директни центрове, оставяйки хиляди спящи навън, защото Сараево няма задоволително средства, с цел да се грижи за всички.
Много от мигрантите биха желали да стигнат до страни в Европейския съюз със мощни стопански системи, само че външните граници на Европейски Съюз - като се стартира с Хърватия северно от Босна - като цяло бяха затворени за тях след приток от над един милион през 2015 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР