Боряна Калейн завърши на четвърто място, а дебютантката Татяна Воложанина

...
Боряна Калейн завърши на четвърто място, а дебютантката Татяна Воложанина
Коментари Харесай

Калейн е четвърта, а Воложанина - седма в многобоя на световното първенство

Боряна Калейн приключи на четвърто място, а дебютантката Татяна Воложанина е седма в крайното класиране на многобоя на международното състезание по художествена гимнастика в Япония.

Българките не съумяха да вземат орден, само че се показаха почтено.

Снимка: БФХГ

Калейн заслужи обща оценка от 102,450 в последния спортен ден за индивидуалистките. Тя позволи грешки с бухалки (25,850) и лента (22,500). Останалите две съчетания - с обръч (26,400) и топка (27,700), българката изигра без неточност.

Снимка: БФХГ

При дебюта си на международно състезание 18-годишната Татяна Воложанина направи ужасно усещане. Тя заслужи обща оценка от 96,600. Българката изигра съчетанията си с обръч (24,700), топка (24,600), бухалки (25,200) и лента (22,100) без неточност.

Шампионка в многобоя на международното стана Дина Аверина от Русия (108,400). За нея това е четвърта поредна международна купа, като по този метод изпреварва сънародничките си Яна Кудрявцева, Евгения Канаева, както и българките Мария Петрова и Мария Гигова, които имат по 3 златни медала в многобоя от шампионати на планетата.

Снимка: БФХГ

Втора е Алина Харнаско от Беларус (105,300), а бронзът е за сестрата на Дина - Арина Аверина (103,200).

България няма представител при ансамблите, тъй като грациите се отдръпнаха дни преди началото на шампионата поради травма на Лаура Траатс.

Снимка: БФХГ

От Япония Боряна Калейн се прибира с четири четвърти места - в многобоя, на обръч, бухалки и топка. Тя остана осма с лента.

На обособените уреди Воложанина взе участие в два финала. Тя е пета с лента и седма с топка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР