Боряна Калейн спечели сребърен медал в многобоя от Европейското първенство,

...
Боряна Калейн спечели сребърен медал в многобоя от Европейското първенство,
Коментари Харесай

Сребро за Боряна Калейн и бронз за Стилияна Николова на Европейското по художествена гимнастика

Боряна Калейн завоюва сребърен орден в многобоя от Европейското състезание, което се организира в Израел. През предходната година тя също приключи на второ място - на шампионата във Варна. Бронзовото отличие в Тер Авив е за другата българска представителка при дамите Стилияна Николова.

Шампионка е представителката на домакините Дария Атаманов, която изигра доста чисти четири съчетания. При дебюта си при дамите тя събра общ брой от 136.900 точки.

Боряна Калейн показа доста чисто първите си две съчетания на лента и обръч, за които получи надлежно 33.900 и 35.500 точки. След това позволи леко разколебаване в представянето си, което докара до грешки на топка и бухалки, които бяха оценени от съдиите с 32.750 и 33.350 точки.

Възпитаничката на Мрияна Памукова събра общ брой от 135.500 точки, като изостана с 1.400 точки след лидерката от Израел.

Стилияна Николова получи 31.500 точки на лента, а по-късно за осъществяванията си ма обръч и топка беше оценена с 34.533 точки и 34.200 точки. В последното си осъществяване тя позволи неправилност и получи 31.400 точки на бухалки.

Въпреки това Стилияна Николова, която е дебютант на Европейско състезание, съумя да завоюва бронзов орден на шампионата, което е огромно достижение за младата ни надарена прелест.

Българското присъединяване в днешния ден не е завършило. От 19.00 часа стартира потокът, в който ще се състезава ансамбълът ни, воден от треньора Весела Димитрова.

Утре, 19 юни, Боряна Калейн и Стилияна Николова не престават конкуренцията за медалите, защото се класираха за финалите на всички четири уреда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР