Боряна Калейн спечели европейската титла по художествена гимнастика в многобоя

...
Боряна Калейн спечели европейската титла по художествена гимнастика в многобоя
Коментари Харесай

Боряна Калейн донесе първа европейска титла на България в многобоя от 29 години

Боряна Калейн завоюва европейската купа по художествена гимнастика в многобоя в Баку. Тя донесе първо злато за България в многобой от 29 години насам при завръщането си на огромния подиум. Калейн пропусна в София, както и по-рано тази година.

След два сребърни медала в последните две години обаче Калейн се завърна по най-хубавия метод и стана шампионка. Последната купа за България в многобоя е на Мария Петрова в Солун през 1994 година

Стилияна Николова пък завоюва бронзов орден със 129.500 точки, който е втори следващ за нея на европейско състезание. Сребърното отличие е за международната шампионка от 2022 София Рафаели от Италия, която събра 129.550 точки.

Състезанието беше оспорвано до последно, а Калейн стигна до купата след последното си комбиниране на бухалки. Тя получи 31.750 на лента, 33.250 на обръч, 33.100 с топка и 32.900 на бухалки, като не позволи неточности в съчетанията си.

Николова се оправи добре на обръч и топка, а на бухалки и лента направи неточности, което я остави трета, единствено на 0.050 точки зад втората Рафаели.

В неделя Калейн и Николова ще играят във финалите на три от четирите уреда, а Ева Брезалиева ще бъде във финала на лента.



По-късно през днешния ден стартира многобоят при ансамблите, а в края на деня ще бъде явен и отборният първенец. България води преди композициите при ансамблите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР