Боряна Калейн е първата българка с европейска титла в многобоя

...
Боряна Калейн е първата българка с европейска титла в многобоя
Коментари Харесай

Боряна Калейн спечели първа европейска титла за България в многобоя от 29 г. насам

Боряна Калейн е първата българка с европейска купа в многобоя от 29 години насам, откакто сграбчи златния орден на Шампионата на Стария континент в Баку.

Българската прелест се показа ослепително с композициите си и заслужи 131 точки, а друга наша надарена представителка - Стилияна Николова - се показа също на високо равнище и приключи с бронзовото отличие със 129.500 точки.

Допреди Калейн последната българска европейска шампионка в многобоя беше Мария Петрова от 1994-та в Солун.

Миналата година на Евро 2022 в Тел Авив Боряна Калейн стана втора в многобоя, а Стилияна Николова - трета.

Сребърното отличие в Баку завоюва международната шампионка от София 2022 София Рафаели (Италия) със 129.550 точки.

Състезанието беше извънредно оспорвано и се реши в последната ротация и след осъществяванията на Рафаели с топка и на Калейн с бухалки. Българката излезе последна на килима и с извънредно мощна игра справедливо завоюва европейското злато.

Боряна Калейн игра първо с лента и при започване на композицията си позволи една неправилност, само че по-късно беше постоянна и беше оценена с 31.250 точки. От щаба ни подадоха контестация за компликация с тяло, която беше почетена и съдиите я усилиха на 31.750 точки. На обръч Калейн също се показа чудесно и получи 33.250 точки. В третото си излиза на килима тя сподели красивото си комбиниране с топка по най-хубавия метод и взе 33.100 точки. В последното си осъществяване с бухалки националката беше безупречна и с 32.900 точки взе купата.

Повече четете
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР