Борусия Дортмунд спечели с 2:1 сблъсъка на върха с Лайпциг

...
Борусия Дортмунд спечели с 2:1 сблъсъка на върха с Лайпциг
Коментари Харесай

Борусия взе десета победа поред – 2:1 над Лайпциг

Борусия Дортмунд завоюва с 2:1 конфликта на върха с Лайпциг от 23-тия кръг на Бундеслигата. Жълто-черните поведоха с два гола с помощта на Марко Ройс и Емре Джан. Биковете понижиха изоставането си посредством Емил Форсберг, само че не съумяха да изравнят.

Победата е десета подред за отбора на Еден Терзич. С нея Борусия още веднъж поведе с три точки на – 49 против 46. Баварците играят с Щутгарт в дербито на Юга в събота. Лайпциг остава четвърти с 42 точки.

Двубоят стартира зле за домакините. Титулярният вратар Грегор Кобел получи контузия и минути преди началото беше заменен от Александър Мейер. Мейер трябваше да се намесва още в петата минута, с цел да извади удар на Собосалай.

Отговорът на Борусия беше гол, вкаран от Юлиан Бранд. ВАР обаче анулира попадение поради игра с ръка на Бранд. В средата на първото полувреме въпреки всичко стана 1:0. Янис Бласвих фаулира Марко Ройс в наказателното поле – дузпа. Капитанът на вестфалци вкара с лекост от бялата точка. Това е негов 159-и гол за клуба, с което той се изравни с Михаел Цорк на втората позиция във безконечната класация.

Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР