Борусия (Дортмунд) продължава да се срива. Тази вечер възпитаниците на

...
Борусия (Дортмунд) продължава да се срива. Тази вечер възпитаниците на
Коментари Харесай

Борусия продължава да се срива

Борусия (Дортмунд) продължава да се срутва. Тази вечер възпитаниците на Петер Бос паднаха с 1:2 в гостуването си на Щутгарт. Това бе трета поредна загуба за “жълто-черните” в Бундеслигата, като те нямат победа към този момент пет следващи дуела. Шадак Аколо откри резултата в мача в 5-ата минута, а Максимилиан Филип изравни в 45-ата. Йосип Брекало обаче донесе триумфа на домакините в 51-ата минута.

В този мач Борусия бе без звездата си Пиер-Емерик Обамеянг, който бе осъден от управлението поради “дисциплинарни причини”.

Срещата стартира кошмарно за Борусия. В 5-ата минута Марк Бартра върна неразчетено към Роман Бюрки, който също не пое добре топката и тя бе отнета от Шадрак Аколо, който означи в опразнената врата. Объркването в редиците на гостите бе толкоз огромно, че единствено минута по-късно те бяха на път да създадат съвсем същата неточност в защита, само че този път играчите на Щутгарт не съумяха да се възпозват и да вкарат втори гол.

В идващите минути дортмундци съумяха да се посъвземат и сътвориха няколко голови положения, като нелоши удари насочиха Андрий Ярмоленко и Марио Гьотце на два пъти, а при втория изстрел на халфа и вратарят Рон-Роберт Цийлер направи ужасно избавяне.

Така се стигна до 45-ата минута, когато Бенжамен Павар спря с ръка топката в наказателното поле и съдията даде дузпа за Борусия. Ударът на Андре Шюрле от бялата точка бе избавен от Цийлер, само че Максимилиан Филип реагира стремително и с мощен шут под гредата съумя да означи за 1:1.

В началото на втората част обаче Щутгарт си върна преднината в резултата. “Швабите” проведоха бърза контраофанзива, Йосеп Брекало напредна на скорост, финтира зещитник в наказателното поле и с удар през краката на вратаря вкара за 2:1.

В 71-ата минута Андрий Ярмоленко съумя красиво да трансферира вратаря и да прати топката в мрежата на домакините, само че попадението бе анулирано поради игра с ръка на украинеца.

Така Щутгарт се поздрави с успеха и с 16 точки в актива си се намира на 11-ата позиция в класирането. Борусия пък за момента резервира 3-ото си място с 20 точки, само че нищо чудно да бъде преместен от там след изиграване на останалите мачове от кръга.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР