Борците срещу мафията“ сключват коалиция с мафията. Продължаваме Промяната“ вече

...
Борците срещу мафията“ сключват коалиция с мафията. Продължаваме Промяната“ вече
Коментари Харесай

Манолова: Коалиция ПП-ДБ и ГЕРБ е крах на политическата система

„ Борците против мафията “ подписват коалиция с мафията. „ Продължаваме Промяната “ към този момент напълно умерено може да се назовава „ Продължаваме Промяната с ГЕРБ “, ръка за ръка с Бойко Борисов ще вършат смяна, кюлче с кюлче, шкафче със шкафче, пачка с пачка. Това е изменничество по отношение на хората на митингите. Това е изменничество по отношение на поръчките и на двете съществени политически сили. “

Това разяснява Мая Манолова от „ Левицата! “ в ефира на „ Българска национална телевизия “. По думите ѝ Кирил Петков и Асен Василев пристигнаха на политическата сцена със поръчката, че ще демонтират модела ГЕРБ и Борисов , а хората са дали своят вот за тях, с цел да не са ГЕРБ и Борисов, както и с цел да бъдат спрени и разобличени кражбите, да се види истината за язовирите, за „ Хемус “. Според Манолова явно това няма да се случи .

„ Когато си в коалиция с мутрите, няма по какъв начин да разобличаваш мутрите “ , безапелационна е тя, а Борисов се е снабдил със застрахователна лавица , че няма да бъде разследван .

„ След тази машинация с гласоподавателите на двете най-големи обединения ще настъпи краха на политическата система в този й тип, тъй като никой няма да има вяра нито на ГЕРБ, нито на „ Продължаваме Промяната “ /ПП/ и „ Демократична България “ /ДБ/ “, счита тя.

Манолова призна, че за нея, за хората от „ Изправи се.БГ “ и „ Левицата! “, измяната на ПП-ДБ буди чувство и за персонален неуспех , че дългогодишната битка с мафията, когато е имало късмет да се измете Борисов, в последна сметка води до връщането му на бял кон – изпран и измит, с помощта на ПП-ДБ и няма по какъв начин хората да не се усещат предадени. Тя разяснява, че тази коалиция е изменничество и за гласоподавателите на ГЕРБ, които слушаха по какъв начин Политическа партия са вкарали медиаторите и концесионерите в газа, повишили са цената му с 30%, по какъв начин бензинът е с левче по-скъп, по какъв начин Василев е продънил безнадеждно държавната хазна и е загробил страната с задължения.

Лидерът на „ Изправи се.БГ “ разяснява, че явно сделката за държавно управление се е случила на мрачно и никой не е схванал каква е цената на „ следващия исторически компромис “ и даже депутатите от двете обединения не са знаели за договарянията сред управленията, тъй като единствено преди 2 дни обясняваха по какъв начин ще оферират държавно управление без присъединяване на другите. Според някогашния омбудсман, когато си пристигнал с заричане за гласност и бистрота, да сглобиш ротационно държавно управление на мрачно, значи да създадеш дявол.

Според Манолова Гешев е изиграл ролята на ускорител по сглобяването на тази ротационна коалиция. Това, което двете обединения не можаха да създадат за месец и половина, се случи за 48 часа. Толкова е трябвало на Борисов, с цел да се откаже от първия мандат, който към този момент е бил съединен, а фамозната конференция на Гешев е била и спирачката пред това Нинова да съобщи своите гласоподаватели и да влезе в коалиция с ГЕРБ. На този декор Манолова иронично предложи:

„ Като приключат с реденето на министрите в ротационния кабинет, умерено могат да го занесат на Гешев, а не на Радев, тъй като той го форсира и го направи вероятен. “

Като причина за това Манолова посочи явния боязън от него и евентуалното заричане от Политическа партия да пазят Борисов.

По отношение на приемането на бюджета Мая Манолова разяснява, че в случай че дойдат на власт с обещанията си за 3% недостиг, за непипане на налози, това значи заледяване на обществените заплащания и че тежестта на рецесията ще се носи от работещите небогати .

„ И до момента вместо да стартират разглеждането на бюджета, депутатите не вършат нищо, с цел да проработят заплатите си от 11 000 лв.. И предходната седмица водещите комисии даже не са почнали гледането на бюджета. На този декор елементарните хора, работещите, работещите небогати, пенсионерите, младежите ще продължат да нямат свои представители в Народното събрание “ , заключи Манолова.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР