Борците ни завършиха с 11 медала, от които 3 титли

...
Борците ни завършиха с 11 медала, от които 3 титли
Коментари Харесай

Борците ни завършиха с 11 медала, от които 3 титли на Евро 2023

Борците ни приключиха с 11 медала, от които 3 трофеи на европейско в Загреб. И в класирането по оценки се подреди на пето място (3-3-5) Така националите усъвършенстваха достижението си от предходната година, когато бяха с 10 оценки. В последния ден на шампионата Едмонд Назарян ликува с купата в олимпийскат категория до 60 кг на класическия жанр. На финала 21-годишният гений победи международния и европейски първенец Виктор Чубану (Молдова) с 13:0.

Златото е второ в кариерата на младия гений, който в дебюта си при мъжете през 2020-а, също стана първенец, само че в неолимпийската категория до 55 кг. Така Едмонд към този момент има 4 медала от огромни шампионати при мъжете. През предходната година той стана втори в Европа и в света.

Кирил Милов, състезател №1 на България за 2022-а, пък се окичи със сребро. В решителната битка при 97-килограмовите българинът отстъпи на Артур Алексанян, притежател на три олимпийски медала, международен и европейски първенец с 1:5.

Битката бе повтаряне на финала от международното през предходната година, извоюван още веднъж Алексанян. Така Артур прибави 6-а европейска купа към сбирката си, в която има и 4 международни трофеи.

Милов пък завоюва пето отличие в кариерата си, откакто към този момент има сребро и бронз от европейски шампионати, както и два сребърни медаа от международни шампионати.

Начело в класирането по медали е отборът на Турция с общо 17 медала (6-3-8), следван от Азербайджан с 14 (5-6-3) и Армения с 5 (4-0-1). А четвърти са борците на Украйна, също с 11 медала, само че с 3 трофеи, 4 сребърни и 4 бронзови оценки, написа " Труд ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР