Борсата за криптовалути Binance започна да съкращава служителите си поради

...
Борсата за криптовалути Binance започна да съкращава служителите си поради
Коментари Харесай

Криптоборсата Binance съкращава служители и губи пазарен дял поради регулаторни разследвания

Борсата за криптовалути Binance стартира да редуцира чиновниците си заради сложната обстановка, в която се намира от няколко месеца, оповестяват международните медии. Размерът на съкращенията към момента не е прочут, само че още през март компанията възнамеряваше да наеме още 500 нови чиновници. Експертите отдават това на проблемите на Binance, почнали след няколко следствия от регулаторите в Съединени американски щати. Според " Файненшъл таймс ", заради тези следствия, пазарният дял на Binance  в търговията с криптовалута през последните три месеца е намалял от 57,5% на 43%.

През март Комисията за търговия със стокови фючърси на Съединени американски щати (CFTC) заведе дело против Binance и нейния основател и основен изпълнителен шеф, Чанпън Джао. Регулаторът ги упреква в нарушение на редица американски разпореждания, в това число тези, ориентирани към битката с прането на пари. След това потребителите изтеглиха 2,1 милиарда $ от борсата единствено за една седмица.

На 1 юни стана известно за ново следствие против Binance. Тзи път то беше стартирано от Канадската комисия по скъпи бумаги и активи на провинция Онтарио. Регулаторът заподозря криптоборсата, че се пробва да заобиколи общоприетите процедури за инспекция и приемане на позволения при нахлуване на локалния финансов пазар. Съобщава се, че канадските регулатори са предали известието за началото на следствието на борсата на 10 май.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР