Борисов се срещна снощи с представители на българската общност в

...
Борисов се срещна снощи с представители на българската общност в
Коментари Харесай

Борисов ще обсъди днес в Рамала двустранните отношения с палестинците

Борисов се срещна нощес с представители на българската общественост в Тел Авив Снимка: стопкадър от екрана на Българска национална телевизия

Премиерът Бойко Борисов ще разиска през днешния ден в Рамала с палестинския си сътрудник Рами Хамдала развиването на двустранните връзки, съобщи делегат на БНР.
Акцентът на идните диалози се чака да бъде усилването на двустранните отношение сред България и Палестина (нашата страна признава Палестинската самостоятелна страна и по тази причина е приела палестинско посолство). София дава средства за палестински бежанци по линия на организацията за бежанците към Организация на обединените нации, като постоянната й вноска е 50 хиляди евро годишно. Страната ни е поела и ангажимент за безплатно образования в Академията на Министерство на вътрешните работи на представителите на Палестинската полиция и силите за сигурност. В сферата на стопанската система, предходната година, България е изнасяила за Палестина главно хранителни артикули, а от началото само че тази се ускорява износът на минерална вода и цигари. Палестина демонстрира интерес към контакт с български компании на работещи в сфера на строителството, фармацията и хранително-вкусовата индустрия.
Снощи Борисов се срещна с представители на българската общественост в Тел Авив. „ Има нации, които се хвалят по какъв начин са покорили други нации, а ние се гордеем по какъв начин сме избавили хора “, сподели той, имайки поради спасяването на 50 000 български евреи през Втората международна война. „ Архивите потвърждават, че българските консули в Европа са дали визи на още над 20 000 евреи, с цел да могат да се спасят от нацисткия режим. И по тази причина народите на България и Израел са доста близки “, добави той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР