Борисов изцежда и последните капки пиар с посещението си в

...
Борисов изцежда и последните капки пиар с посещението си в
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Путин за разлика от Борисов не седна на трона

Борисов изцежда и последните капки пиар с визитата си в Желязната черква „ Свети Стефан “ в Истанбул

Борисов изцежда и последните капки пиар с визитата си в Желязната черква „ Свети Стефан “ в Истанбул – черква реликва за българите и знак на битката ни за църковна самостоятелност и териториална независимост.

След ласкателни подкани Борисов се настанява на архиерейския престол (владишкия трон), право което имат единствено най-голям сан духовници като Вселенския патриарх да вземем за пример, с цел да изслуша литургия в своя чест. А достойнството му се падала апелирам ви се, тъй като той бил възстановил Железния храм „ Свети Стефан “.

В типичния си необабитски жанр той се държи по този начин, все едно в действителност персонално е дал пари за нейното възобновяване. Истината обаче е, че реставрацията на Железния храм коства 16 млн. турски лири (приблизително 3,5 млн. евро), от които държавното управление на Борисов тогава, е предоставило общо едвам 390 000 евро и то на два транша. Всичко останало е поето от община Истанбул.

Само Владимир Путин може да се мери с Борисов по вдишване на ласкателства и да си има вяра, че е богопомазан. През 2016 година при посещаване в Атон на Путин му бе препоръчано да седне на архиерейския престол по време на молебен в негова чест, нещо което аргументи неодобрение в Гърция. Путин за разлика от Борисов обаче не седна на трона.

Ивайло Мирчев
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР