Борисов и такива като Борисов нямат морално право въобще да

...
Борисов и такива като Борисов нямат морално право въобще да
Коментари Харесай

Рашков: Борисов няма моралното право да говори за избори

" Борисов и такива като Борисов нямат морално право изобщо да приказват за избори ".

Toва съобщи вътрешният министър в оставка Бойко Рашков в отговор на въпрос по какъв начин би коментирал нападките от страна на някогашния министър председател и сегашен водач на ГЕРБ, че на частичните локални избори в Нова Загора полицията е оказвала принуда и принуждение над хората, с цел да не гласоподават за опозицията. Коментарът си той направи, откакто взе присъединяване в формалната гала по случай 143 години от основаването на Министерство на вътрешните работи.
 Борисов сигнализира: Купуват се депутати да се спънат в прага на Народно събрание
Борисов сигнализира: Купуват се депутати да се спънат в прага на Народно събрание

Хванали са се в столовете там и няма изплъзване

По думите му " това уродливо събитие пазаруване и пласиране на гласове " не е основано от Министерство на вътрешните работи и в кабинет на някои от Министерство на вътрешните работи, а е основано в едни известни партийни централи. " Те си сътвориха съответните обръчи от компании, които да ги финансират, тъй че да има средства да бъдат разнасяни с чували, куфари и раздавани на най-вече оскъдно българско население, които са подготвени за 30-40-50-60 лв. да продадат гласа си и да дефинират ориста на нашето общество. Това е политическият морал, който сътвориха такива като Борисов ", разкритикува Рашков.
 Бойко Рашков се надява и различен Министерство на вътрешните работи началник да свърши работа за 5-6 месеца
Бойко Рашков се надява и различен Министерство на вътрешните работи началник да свърши работа за 5-6 месеца

Той чува спекулации за промяната в Министерство на вътрешните работи, която не прави чест на някогашните длъжностни лица

Според него това е морал на политици, които добре знаят, че пазаруването и продаването на гласове е закононарушение. Тези политици, които правят своята политическа работа с незаконна активност, не могат и нямат морално право да оценят законосъобразните и морални дейности на чиновниците на Министерство на вътрешните работи. " Затова аз през днешния ден от сърце ги поздравявам, че имаха смелостта и кураж да се опълчват на този, който до преди 1 година след всички избори излизаше и споделяше " Аз победих " и никой не го питаше, тъй като нямаше кой да го попита с какъв брой пари на платен глас победи? Честно ли е това? ", ядоса се Рашков.

Запитан дали се водят диалози с него да влезе още веднъж в проекокабинета на " Продължаваме промяната " с министър председател Асен Василев, Рашков посочи, че тази тематика не занимава неговата мисъл. По-голямо значение има да приключим с нашите отговорности и по този начин, както изисква законът и по този начин, както каже Народното събрание по този начин ще се получи.
 Бойко Борисов: Върви чудовищно пазаруване на гласове - по 10 000 вкупом
Бойко Борисов: Върви чудовищно пазаруване на гласове - по 10 000 вкупом

С президента Румен Радев нито работим дружно, нито имаме ангажименти

На въпрос дали чака, че ще се случи промяната в КПКОНПИ, Рашков означи, че промяната в Антикорупционната комисия не зависи от него, а от Народното събрание. Да се надяваме, че Народното събрание ще прояви разсъдък и въпреки всичко ще предприеме дейности по приемането на закона, надява се той.

" Този държавен орган, наименуван към момента Антикорупционен, няма управление, а по силата на закона в подобаващ законов период Народното събрание трябваше да избере ръководител на КПКОНПИ. По подобен метод Народното събрание надали дава добър образец на хората по какъв начин би трябвало да се съблюдава законът ", сподели още Рашков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР