Борисов и правителството свириха "отбой" и дезертираха от първата линия

...
Борисов и правителството свириха "отбой" и дезертираха от първата линия
Коментари Харесай

Борисов дезертира, остави лекарите и хората да се оправят сами, твърди Мая Манолова

Борисов и държавното управление свириха "отбой " и дезертираха от първата линия в борбата с ковид. Оставиха лекарите и хората да се оправят сами. Всички непопулярни ограничения за битка с COVID-19 се трансферираха на регионалните щабове, с цел да се резервира имиджа на Борисов и на държавното управление, които така и така се сринаха, за идните избори. Мерките закъсняха безнадеждно.

Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова пред медии през днешния ден, по време на събитието пред Министерски съвет „ Леглата не лекуват сами “. Събитието беше проведено взаимно от „ Изправи се.БГ “ и „ Отровното трио “ в 124-ия ден на антиправителствените митинги и е във връзка хаоса в здравната система при втората вълна от COVID-19.

"Правителството и Борисов оставиха хората да се оправят сами. Сами да си търсят кола за спешна помощ, апарати за обдишване, болнично легло, даже кръвна плазма и да си заплащат PCR тестванията. Цената на живота се сведе до цената на PCR теста, тъй като без него не одобряват в болница ", добави Манолова.

Според нея въпросът е защо бяха изхарчени 1.5 милиарда лева европейски пари, откакто и в този момент няма задоволително коли за спешна помощ, безвъзмездни PCR проби, задоволително апарати за обдишване и апарати за кръвна плазма, не бяха включени лекарите от доболничната помощ и частните лечебни заведения в борбата с ковид, не бяха подкрепени персоналните лекари, нито РЗИ с административен запас, с цел да могат да наблюдават и да карантинират случаите.

От "Изправи се.БГ " упорстват неотложно за обезпечаване на безвъзмездни PCR проби за всеки, повишение цената на клиничната пътека за ковид и задоволително финансиране и тласъци за общопрактикуващите лекари и всички медицински експерти, а освен обещания.

Манолова добави, че от Гражданската платформа упорстват електронната здравна система, електронното досие, електронните болнични да са факт, откакто бяха обещани преди няколко месеца.

"Частните лечебни заведения да се включат в битката с COVID-19, държавното управление да обезпечи задоволително финансов запас за обществен патронаж за възрастните и самотните хора под карантина, както и уязвимите групи в обществените домове ", сподели още някогашният омбудсман.

"Борисов да работи, а в случай че няма да работи - да си потегля. Ако продължат да умират хора, тъй като не са получили здравна помощ и достъп до лечебно заведение, националният яд ще го залее ", безапелационна е Мая Манолова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР