Борисов е Меркел на Балканите! Това сравнение с германския канцлер

...
Борисов е Меркел на Балканите! Това сравнение с германския канцлер
Коментари Харесай

Еди Рама: Борисов е Меркел на Балканите!

Борисов е Меркел на Балканите! Това съпоставяне с немския канцлер направи министър председателят на Албания Еди Рама, впечатлен от изявлението на българския министър-председател Бойко Борисов на капиталовия конгрес за Западните Балкани.

Конференцията се организира в Лондон, съобщи epicenter. Инвестиционният конгрес е в централата на Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) в Лондон.

Той бе открит от ръководителя на Европейска банка за възстановяване и развитие Сума Чакрабарт и българския министър председател Бойко Борисов. В конференцията вземат участие водачи от всички страни от района. В словото си Борисов посочи, че в случай че Балканите нямат добра инфраструктура и добър и бърз интернет, вложителите няма да дойдат в нашия район. Борисов сподели на картата на Балканате главните инфраструктурни планове, свързани с транспортните коридори с номера 4, 8 и 10. И пресметна, че за реализирането им са нужни 30 милиарда евро.

" Всичко, което е належащо, го има на Балканите. Те са райско място ", съобщи Бойко Борисов. „ Крайно време е да приказваме с числа и периоди за транспортните коридори. Цялата сума на вложенията в инфраструктура на Балканите ще коства 30 милиарда евро “, посочи българският министър председател. И означи, че за войните в района са изхарчени 50 милиарда. Точно това изказване на българския министър-председател впечатли мощно неговия албански сътрудник. В конференцията взе присъединяване и английският министър на цифровите технологии Мат Ханкок. " Ние имаме дълготраен ангажимент за разцвет на Западните Балкани ", съобщи той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР