Борисов е хитър, много хитър, по селски хитър. Да състави

...
Борисов е хитър, много хитър, по селски хитър. Да състави
Коментари Харесай

Огнян Стефанов: Ако мине, кабинетът „Габровски“ гарантира провала на Борисов в 10 стъпки

Борисов е остроумен, доста остроумен, по селски остроумен. Да сформира кабинет-тюрлюгювеч от представители на разнообразни кръгове и партии, в това число реанимирани, дори есхумирани екземпляри от политическата фауна, е таванът на въображението му. Замисленият от него проект: Представям експертен кабинет и в случай че не бъде подсилен, виновността отива в тези, които са отказали.
Сиреч: Аз знам по какъв начин да спася страната от рецесиите и зимата, само че ТЕ отхвърлят. ТЕ са против народа!
Но. Предложеният от Борисов посредством проф. Габровски министерски съвет е с лого „ експертен “, само че в реалност множеството от лицата в него съставляват партийни и ползите на избрани кръгове, в това число на такива, които са рисково покрай определенията за мафия.
Дали Николай Габровски осъзнава това, е без значение, тъй като съставът му е препоръчан и той не е могъл да откаже.  
Ако кабинетът „ Борисов-Габровски “ мине, това ще значи няколко неща:
Първо: демонстрира тоталното изтощение на Борисов да сътвори екип от ГЕРБ. Просто тъй като ГЕРБ е привършен, деградирал и злепоставен. Начело с неговия водач.
Второ : кабинет със остарели муцуни и съмнителни нови няма да се употребява с публично доверие. (Малина Крумова се провали като началник на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “, нищо удивително не е направила на предходните високи длъжности, на които е назначавана. Кадър на ГЕРБ… Миглена Тачева… В биографията й са спестени връзките й с Феста холдинг на Петя Славова – за какво? От боязън от компромати. Ще се появят сигурно.)
Трето : след месец-два ще стане ясно, че този кабинет не може да извърши напомпаните с хелий обещания на Борисов.
Четвърто: опитният в асимилиране на публични средства Борисов и шайката му, ще бързат да попълнят поизпразнените чекмеджета. Ще избухнат нови кавги от рода на Мата Хари и Барселонагейт.
Пето : упоменатите кавги, ще принудят някои от събраните небрежно министри да подадат оставка.
Шесто : изкуствено поддържаното „ доверие “ в ГЕРБ и Борисов ще се срине тотално. Това ще е неговият край. Саковете с пари за избори, подвластните „ калинки “, назначени по време на неговите мандати, подвластните кръгове на прага и оттатък прага на законността няма да са в положение да му обезпечат повече победи. Край.
Седмо : основният прокурор Иван Гешев, предходният основен прокурор Сотир Цацаров и задкулисието ще се убедят, че са били накисвани за всички провали на страната от един човек, който ги е похарчил пред Вашингтон и Брюксел, с цел да си избави задника. Сега подозират, скоро ще се убедят.
Осмо : неуспехът на Борисов и ГЕРБ е късмет за гласоподавателите да поправят някои свои заблуди и да вземат друго решение на идващите избори.
Девето : единствено за месец-два ще лъснат нови обири на милиони от разнообразни сфери на ръководството. Защото Той не може да се въздържи. Министри ще хвърлят оставки, тъй като ще схванат, че са в ролята на „ бушони “.
Десето : корупцията, която кабинетът „ Габровски “ няма да спре, ще постави точка на ерата Борисов.
Дотогава ще слушаме коледните обещания на индивида от Банкя.
Те ще бъдат раздувани от неговите правилни партийни джуджета. Във вторник сутринта едновременно три от тях - Десислава Атанасова, Екатерина Захариева и Томислав Дончев пробваха следващото облъчване на феновете. Дончев даже се скара на водещите, че му споменавали за подозрения по отношение на някои от препоръчаните министри. Теория на конспирацията, - отсече той. Ами да, интрига е този кабинет, както и всичко, което скрито се твори от кръговете до Борисов. И не на доктрина, а на процедура.
Дончев минава за човек с бързи реакции, който съумява да се измъква от неприятни обстановки и да внушава на аудиторията авансово намислени тези. Ефективността му не е същата, в случай че бъдем деликатни. Българите натрупаха мощна отрицателна гравитация, което значи, че ще бъдат безкомпромисни за лъжите и грешките. Недоволството им ще мине през правосъдната система. Този развой е необратим. Което значи, че от ден на ден наближава времето, когато Борисов и ГЕРБ ще чуят „ Сбогом “.
Късните Чаушеску, Живков, Хонекер и даже Милошевич вкарвали в ръководството специалисти, с цел да прикрият партийния неуспех във властта. Този трик не ги избавя. Тези, които ги приветстваха години наред, ги изритаха, че и по-лошо… Винаги става по този начин с наглеците, които имат вяра, че са безсмъртни. И по-умни от другите.

Огнян Стефанов, " Фрог нюз "

П.П. Редно е да поясня, за какво подреждам Борисов до Чаушеску, Живтов, Хонекер и Милошевич. След дългогодишно ръководство в Румъния, България, Германска демократична република и Югослави тези партийни ръководители докарват страните си до стопански, публичен и честен срив. Изправени пред злополука, те пробват да се закрепят на власт като издигат на високи постове, най-вече министри, хора, които минават за специалисти и приказват за експертен модел, който сякаш ще размени един ден тясно партийния. За 12 години ръководство Борисов и ГЕРБ докараха България до дъното на Европейски Съюз по всички индикатори, свързани с качеството на живот. Над 2,5 милиона българи избягаха в чужбина. Около 40 хиляди не престават да напущат страната всяка година. Българите сме най-топящата се нация в света. Това не е ли злополука? Не са ли виновни за нея Борисов и ГЕРБ? Не е ли това война против българите? За това става дума.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР