Борисов е човекът партия, той е лидерът и той е

...
Борисов е човекът партия, той е лидерът и той е
Коментари Харесай

Георги Марков: Ако Цветанов беше останал, щеше да е агония

" Борисов е индивидът партия, той е водачът и той е избиран постоянно мажоритарно за министър председател. Така че негово право е, той е качил всички на тил, той е основал тая партия. В един миг като е изгубил доверие, да се работи със изгубено доверие, това е една мъка ". Така някогашният парламентарен арбитър и сегашен народен представител от ГЕРБ Георги Марков разяснява пред Българска национална телевизия отстраняването на Цветан Цветанов от всички управителни постове в партията след диалог с Борисов.

" Не ми се искаше да става тази седмица, да се радвахме ми се искаше на триумфа, само че те си знаят нещата. Аз не мога да бъда нито юрист на Цветанов, нито съдник на Бойко, не ми отива, само че пък не съм човек, който да няма лично мнение и да се скомросам и да се превивам пред тебе и да не го споделям ", добави Марков.

Той съобщи още, че успеха на ГЕРБ на 26 май е увертюрата пред огромната опера, която ще бъде на локалните избори през есента. 

" Старата фантазия на съперниците на ГЕРБ да вбият чеп в дуета Борисов-Цветанов не се сбъдна, двамата сами дефинираха бъдещето в връзките си ", съобщи пък шефът на телевизия Европа Георги Харизанов, който се изявява и като анализатор..

Според него обстановката в ГЕРБ сега не е розова. " Ако някой от ГЕРБ твърди, че е благополучен от последните събития, той най-вероятно е неоткровен. Винаги и било налагано усещането, че Бойко Борисов е душата на партията, а Цветан Цветанов - сърцето, моторът, моторът.

Фигуративните избрания и постоянно са били, че има човек с естествен политически гений и неповторима харизма в лицето на Борисов, а до себе си той има Цветанов - човек, който претворява всичко това в организация, цифри и триумфи посредством доста работа.

Оценявам ролята на Цветан Цветанов във всички процеси през годините обратно с ясното схващане, че всичко се е случвало поради гения и водачеството на Бойко Борисов ",  разсъждава Харизанов.

Според него отстраняването на Цветанов от всички управителни постове в ГЕРБ не е грубо. То е плод на отчаяние и неспособност за продължение на взаимната работа с водача на партията Бойко Борисов, изясни той. И настоя, че значимото е по какъв начин ще се отрази на структурите на ГЕРБ отдръпването на Цветанов.

" Изпълнителната комисия на ГЕРБ е способна да размие процесите в партията. Има задания, с които би трябвало да се занимават съответни хора ", изясни той, като изясни, че Цветанов е върше голяма част от тях.

" Познавайки натовареността на Борисов и това по какъв начин всевъзможни хора го занимават с разнообразни проблеми, на него тази роля явно му харесва и е добър в нея, само че в този момент ще би трябвало да се занимава с още доста спомагателни неща. Партията ще насочи цялото си внимание, връзка, молби, претенции и така нататък персонално към него. Важно е ГЕРБ да върви добре и да има дясно проевропейско ръководство в страната, само че през идващите месеци се бъде много комплицирано.

Националната конференция, която би трябвало да се организира на 7 юли може би ще даде някои от отговорите и ще се очертаят по-ясно съответните фигури и персони, които ще се заемат с многото отговорности и задания на Цветанов ", изясни Георги Харизанов.

Той сподели още, че през идващите месеци рисковете се крият в рецесии, които да демотивират Бойко Борисов. Докато той, като водач на най-голямата партия, е в добра кондиция и има парламентарна поддръжка за политиките, начертани от ГЕРБ и " Обединени патриоти ", протичащото се в останалите партии е без значение, добави Харизанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР