Борислава Христова попадна в идеалния отбор на последния кръг от

...
Борислава Христова попадна в идеалния отбор на последния кръг от
Коментари Харесай

Христова: Мотивирани сме на 100%, имаме големи шансове за победа над Гърция

Борислава Христова попадна в идеалния тим на последния кръг от предходния квалификационен прозорец за ЕвроБаскет 2021 в Гърция. След близо 6 години без мач за националния тим варненката се завърна в Европа и заигра с екипа на България в мачовете против Гърция и Исландия на остров Крит. Сега Борислава е подготвена и стимулирана за още по-голяма крачка – борба за второто място в групата и надвит свършек на квалификациите.
 Може да бъде изображение с 1 човек и standing
Нашите излизат на 4 февруари против домакина Словения, а на 6 февруари е най-важният мач – против Гърция, който може да им обезпечи класиране за финалите на Стария континент. Момичетата, определени от Стефан Михайлов за значимите мачове, към този момент упражняват в София, като от през вчерашния ден тимът е в цялостен състав.
„ Мотивирани сме на 100 %. Обстановката в тима е чудесна за момента и мисля, че имаме огромни шансове да победим един добър тим на Гърция, което може да ни обезпечи класирането, а и да се опитаме да вземем победа на Словения, което съгласно мен ще е също значимо за нас “, сподели за www.basketball.bg Борислава Христова.
Настроението в тима е заразяващо и проличава на всяка подготовка. Усмивки, закачки и здрава работа – с това изпълват дните си девойките. Но задачата е ясна и съответна – победа, а в случай че може две в Словения.


За връщането си в националния тим Боби споделя: „ В началото ми беше малко друго. Сега малко се поуспокоих и посвикнах. Тези два първи мача ми помогнаха да се поотпусна и да си намеря мястото в тима. “
 Борислава Христова: Първите два мача ми помогнаха да намеря мястото си в тима
Тя към този момент натрупа самочувствие по европейските терени. Лидер е на полския си отбор Гожов в локалното състезание, а с 33 точки против съветския Москва бе в основата на класирането на отбора си в 1/16-финалите на Еврокъп преди седмица. „ Със сигурност класирането на 1/16 финалите на Еврокупата ми повлия добре на самочувствието. Турнирът е на много положително равнище. За тима ни беше значимо да продължим напред, въпреки и по подобен сложен метод. Не знаехме какво ще стане до последния миг. Но доста ми оказа помощ да се изградя като състезател. Дано да съумея да предам това и на националния тим “, приключва диалога с усмивка Христова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР