Борислав Сарафов е скритият коалиционен партньор в служебното правителство.Румен Радев

...
Борислав Сарафов е скритият коалиционен партньор в служебното правителство.Румен Радев
Коментари Харесай

ПП-ДБ: ГЕРБ трябва да реши дали да бъде вкарана в новата сглобка около Пеевски, прокуратурата и Радев

Борислав Сарафов е " скритият съдружен сътрудник в служебното държавно управление ".Румен Радев сякаш нямаше пълномощия да спре назначението на Калин Стоянов за длъжностен Министерство на вътрешните работи министър, само че пък внезапно се оказа акредитиран да спре рокадите във Външно. Има явна договорка сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и президента. Виждат се " очертанията на едно ново болшинство ".
Тези послания насочиха през днешния ден водачите на " Продължаваме промяната-Демократична България " в изказване пред публицисти във връзка свадите към състава на служебния кабинет и договорката с " Боташ ", подписана по време на последния длъжностен кабинет на Румен Радев. 

Има съгласуваност сред Борисов, Пеевски и Радев, уточни съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков, визирайки цялостния тип на кабинета. Както Клуб Z писа, в него има " за всеки по нещо " - и за ГЕРБ, и за Движение за права и свободи, и за президента.

Защо беше комплициран този  външен министър - Борисов и Пеевски доста добре са знаели, че е там - съобщи още Петков във връзка опита на Главчев да смени за трети път външния министър.

Както е известно, откакто партийният му водач Борисов изиска, служебният министър председател Димитр Главчев разгласи, че сменя дипломата Стефан Димитров със зам.-председателя на ГЕРБ и народен представител Даниел Митов. Румен Радев обаче се опълчи, а запоследно през днешния ден самият Митов разгласи, че се отдръпва.

" Явно е имало сделка. Сега президентът споделя " Моята част от сделката къде е, за какво ми махате въшния министър? " - уточни Петков, имайки поради информациите за това, че Димитров идеологически е по-близък до Радев в сравнение с до посочените за евроатлантици ГЕРБ.

ГЕРБ брани служебното държавно управление на Радев с " Боташ " - за какво, попита още той поради отхвърли на ГЕРБ да придвижи отчета на отрасловата комисия в пленарна зала.

 
Христо Иванов пък дефинира основния прокурор Борислав Сарафов като " скрития съдружен сътрудник в служебното държавно управление ", намеквайки за неговата заместничка Мария Павлова, която Главчев направи министър на правораздаването. Попита и по какъв начин да четем името на аления Росен Карадимов като министър на нововъведенията. Както и - за какво Радев не отхвърли да подпише указа поради забъркания в поредност от кавги Калин Стоянов, само че се опълчи за външния министър.

" Президентът Радев твърдеше по време на консултациите, че не може да има каквото и да отношение към състава на служебното държавно управление и не повдигна въпроса за вътрешния министър. Сега към този момент няма съвещания, а се оказва, че Радев има отношение. Как може да повдигне въпроса за външния министър, а за вътрешния да няма пълномощия? ”, съобщи съпредседателят на “Продължаваме Промяната - Демократична България ”.  

“Как може да нямаш пълномощия да повдигнеш въпроса за скрития съдружен участник в това държавно управление - основния прокурор Борислав Сарафов? Защото присъединяване на Сарафов в обединението е обезпечено през състава на управлението на Министерство на правораздаването, тъй че да прикрива гърба, както на господин Пеевски, по този начин и по проблема “Боташ ” и на тази мръсна загадка за половин милион $ дневно, която се прикрива със срамни процедурни ходове в Народното събрание ”, съобщи Иванов.

Според него ГЕРБ е изправена пред избор дали да се причисли към новата сглобка на Пеевски или да взе участие в продължаването на промените.

“ГЕРБ би трябвало да реши дали ще разреши да бъдат вкарани в сглобка, която Пеевски сега програмира с този състав и тази скрита архитектура на служебното държавно управление. Сглобка, която се образува от Пеевски, прокуратурата, Радев и кръгове към него.

Нали виждате очертанията на едно ново болшинство? ГЕРБ би трябвало да решат дали ще влязат в това или да продължим напъните за промени. Въпросът е към тях ”, добави той.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР