Борислав Младенов е напуснал националния ни тим по баскетбол -

...
Борислав Младенов е напуснал националния ни тим по баскетбол -
Коментари Харесай

Борислав Младенов е напуснал националния ни отбор по баскетбол след мача срещу Норвегия

Борислав Младенов е напуснал националния ни отбор по баскетбол - мъже, оповестява BGbasket.com, а новината бе доказана и от националния селекционер Росен Барчовски.

Баскетболистът е съобщил решението си директно следнощи в третия си мач от група J в третия стадий от предварителните квалификации за европейското състезание през 2025 година.

" Дойде след мача и пожела да бъде освободен, защото не може да даде на тима това, което желае. Имал е огромно предпочитание, само че не се усеща удобно. Беше много уверен, настояваше. Аз съм срещу това нещо. Казах му, че не желая, само че не мога да спирам никого, тъй че с тима за Австрия ще пътува Александър Стоименов ", разяснява селекционерът на мъжкия ни тим.

" Твърде огромна му е упоритостта. Смятам, че не можа да осъзнае, че това е народен тим, който играе за победа, а той е дебютант. Амбициозен млад състезател е, надарен, зз персонално го одобрявам доста, само че не можа да преодолее обстоятелството, че съгласно него не е играл задоволително. Според мен всеки е играл, колкото би трябвало ", изясни още Барчовски.

Отборът ни продължава тренировки през днешния ден в София, като на мястото на Младенов в състава за гостуването на Австрия е включен Александър Стоименов, който бе част от подготовката на отбора по време на целия лагер. Двубоят е на 2 август, като при победа България ще се класира за главния стадий на квалификациите за Евробаскет 2025.

" Не мисля, че това ще се отрази на атмосферата в тима. Толкова доста хора не са в него. Казал съм от дълго време – няма незаменими играчи. За мен той е доста надарен, само че с цел да израства, би трябвало да успее да се пребори. Изглежда упоритостта му е голяма в персонален проект, а аз съм треньор и виждам не по какъв начин да израства един или различен състезател, а тимът да побеждава. Това изобщо не значи, че няма да го крещя още веднъж. Никога не съм имал такова държание. Той е младеж. Според мен пораства още, още има нестабилна душeвност, тъй че е изключено да кажа такова нещо ", съобщи още Росен Барчовски.







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР