Борислав Михайлов е подал оставка като президент на Българския футболен

...
Борислав Михайлов е подал оставка като президент на Българския футболен
Коментари Харесай

Лечков: Михайлов подаде оставка под натиск от премиера. Щяха да станат страшни неща

Борислав Михайлов е подал оставка като президент на Българския футболен съюз под напън от страна на министър-председателя Бойко Борисов и с цел да предотврати изваждането на родните отбори от интернационалните шампионати на ФИФА. Това твърди вицепрезидентът на централата Йордан Лечков.

Михайлов отдръпна оставката си преди седмица. Той я подаде през октомври 2019 година, откакто Борисов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев обявиха, че приключват връзки с Футболния съюз, до момента в който не се промени управлението му. Самият президент отхвърли дейностите му да са свързани с политическата конюнктура. От Агенцията по вписванията отхвърлиха да възстановят писмено Михайлов на поста, а от ФИФА и УЕФА желаеха пояснения.

" Преди година и половина беше погрешно вписан изпълняващият длъжността. Има правила и аз съм да се съблюдават. Беше погрешно поискана оставка и погрешно подадена под политически напън. Аз не съм се подписал под протокола. От година и половина не се подписвам. Получават се такива неща, които не са приятни. В забавни времена това беше вмешателство в една самостоятелна организация. Под напън беше подадена оставката. Беше видно - от премиера. Има си ред. За нас гласоподават клубовете и това е вмешателство в работата ни. Боби Михайлов подаде оставка, с цел да не стават страшни неща. Можеше да бъдем извадени от всички надпревари. Имаше индикации за сходно нещо ", съобщи Лечков.

Снимка: Lap.bg

След завръщането на Михайлов в БФС беше анулиран изключителният конгрес за избор на нов президент. Един от претендентите за поста беше някогашният национал Димитър Бербатов, като той разгласи старта на акцията си 24 часа преди отдръпването на оставката.

" Чисто стичане на събитията. Нямаше да бъде постоянен този конгрес, даже да беше ексклузивен. Моля ви, когато споделям нещата, да ги следите, да ги проследявате и ще видите от първия ден какво съм споделил. Пожелавам триумф на Бербатов, младежи са, бъдещето е пред тях. Нищо неприятно няма да кажа. Само бих попитал: " В коя черква първо се прекръстиха? ". При кого вървяха за поддръжка, тъй като аз знам? И няма нищо неприятно. Какъв административен опит имат? Ходили са при разнообразни хора за поддръжка. Нека те го кажат. Когато някой желае нещо, би трябвало да излезе с стратегия. През тези 558 дни се изредиха толкоз доста имена за претенденти. Повечето хора са от някогашния Изпълком или от настоящия. Намираме недостатък на футбола, а в случай че погледнете кой седи от едната страна... Упрекнете ме мен според. Достатъчно неща споделих. Нищо не допускам, аз съм наясно. Днес не е времето. От първия ден споделям, че президентът се споделя Борислав Михайлов. Всичко друго са врели-некипели ", сподели вицепрезидентът на централата.

Снимка: Lap.bg

Лечков съобщи, че въпреки всичко пропуски в работата на БФС има, а положението на националният тим е неприятно, защото няма мощно състезание и развъртян детско-юношески футбол.

" Пропуски има. Хората, които пратиха поддръжка към Борислав Михайлов, споделиха - всичко е наред, само че националният тим не върви, за което аз отговарях. Нека да бъдем правилни. Футболистите се приготвят в клубовете, а не в националния тим. Сменихме най-малко 10 треньора, все известни. Не ми е прелестно да отстранявам Петър Хубчев, Красимир Балъков, Христо Стоичков, Лотар Матеус. На треньорите, които са идвали, ние им предоставяме опция. Къде е тяхната отговорност? Ние нямаме мощно вътрешно състезание, нямаме мощни футболисти, които да играят в чужбина, да бъдат водещи фигури. Заедно с Краси Балъков имаме такава стратегия за детско-юношески футбол, взаимно с страната. Футболът няма по какъв начин да не бъде отражение на нашето всекидневие. Нямаме мощни " Левски ", ЦСКА. Трябваше да бъдем по-настоятелни в работата с страната. Ако тя отхвърля, това не е съществено. Общините би трябвало да са независими, да има смяна в закона за финансирането на спорта ", сподели той.

Снимка: Lap.bg
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР