Борис Писториус ще бъде новият министър на отбраната на Германия,

...
Борис Писториус ще бъде новият министър на отбраната на Германия,
Коментари Харесай

Германия има нов министър на отбраната

Борис Писториус ще бъде новият министър на защитата на Германия, оповестява „ Шпигел “. Писториус ще наследи Кристине Ламбрехт, която подаде оставка през вчерашния ден.

Роденият през 1960 година Писториус е министър на вътрешните работи на Долна Саксония от 2013 година насам. От 2017 година той е член на Народното събрание на провинция Хановер. От 2006 до 2013 година е кмет на Оснабрюк. Той е член на Германската социалдемократическа партия.

От известно време се говореше, че Писториус има политически упоритости на федерално равнище. През 2019 година той се кандидатира за федерален ръководител на СДП дружно с министъра на Саксония Петра Кьопинг - наред с други, против Олаф Шолц. През 2017 година е в кабинета в сянка на тогавашния претендент за канцлер Мартин Шулц и дава отговор за вътрешната сигурност.

Писториус е друг от Шолц, по-гласен и по-войнствен. Благодарение на прямата си тирада Писториус е считан за един от най-популярните министри в Долна Саксония.

С назначението на Писториус в кабинета към този момент няма тъждество сред половете. Канцлерът Олаф Шолц го разгласи при започване на мандата си. Още преди да стане известно новото предопределение, в границите на СДП в светофарната обединението бяха изказани отзиви, че паритетът би трябвало да продължи да се поддържа.

Оттеглянето на Ламбрехт от поста министър на защитата бе оповестено предвид на поредност от неточности и неуспехи. Според информация на „ Шпигел “ тя е уведомила Шолц още на 3 януари, че желае да се откаже от поста. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР