Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19

...
Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19
Коментари Харесай

Британска медия: Риши Сунак може да бъде коронясан за премиер в Лондон още днес

Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е сензационно се отхвърля от конкуренцията за водач на торите, като се базира на нуждата от " сливане " на партията, макар че твърди, че е достигнал " доста високата преграда от 102 номинации " - и Риши Сунак може през днешния ден да бъде коронясан за министър-председател, отбелязва „ Дейли мейл “.

Бившият министър председател съобщи през вчерашния ден, че продължаването на битката му за завръщане на " Даунинг стрийт “  №10 " просто не е вярно " след несполучлив опит да се контракти с двамата си съществени противници Риши Сунак и Пени Мордонт. Вестникът цитира казаното от Джонсън, който аргументира отхвърли си от конкуренцията с отвращение да внася разединение измежду торите в миг, когато " държавното управление би трябвало да се концентрира върху икономическия напън, пред който са изправени фамилиите в цялата страна “.

Освен това Джонсън към този момент гледа към изборите през 2024 година, на които счита, както сподели, че ще може да обезпечи победа на консерваторите.

Вестник " Експрес " уточни, че някогашният министър на финансите Риши Сунак не губи време в опитите си да завоюва на своя страна 102-мата депутати, които са подкрепили Джонсън.  Изданието показва, че цифрата 102 участва единствено в изказванията на Джонсън, до момента в който обществено поддръжка за някогашния английски министър председател в действителност са декларирали единствено 59 депутати тори. Вестникът напомня, че зад кандидатурата на Сунак  са застанали 165 депутати консерватори.

" Риши Сунак наподобява ще бъде коронясан през днешния ден като третия министър-председател на Обединеното кралство за тази година, откакто нощес Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е сензационно се отдръпна от конкуренцията ", отбелязва в. „ Индипендънт “.

Според Скай нюз отдръпването на Джонсън е отворило пътя за Сунак през днешния ден да получи ключовете от " Даунинг стрийт “№10. Телевизията прави обикновената политическа сметка, че досега 165 депутати от торите са подкрепили Сунак, до момента в който зад единствената му останала съперничка Пени Мордонт застават 30. Това, най-малко към този момент, изключва дуел в 14:00 часа през днешния ден, тъй като всеки претендент би трябвало да има поддръжка най-малко от 100 депутати, каквато при Мордонт липсва.

Риши Сунак има цялостното право да бъде доста удовлетворен, отбелязва  " Ню Йорк таймс “. Вестникът напомня, че когато през лятото някогашният финансов министър участваше в конкуренция с Лиз Тръс за министър-председателския пост, той предупреждаваше за заплахите от нейната икономическа политика. От първия ефирен спор, когато дефинира проектите на Тръс като приказка, до последните дни на конкуренцията, когато сподели, че му е мъчно да разбере изобщо имат ли смисъл проектите на Тръс, Сунак биеше паника. И макар че загуби борбата през септември, по-малко от два месеца по-късно точната прогноза на Сунак за резултатите от програмата на Тръс разчисти пътя му към най-високия пост във Англия, заключава „ Ню Йорк таймс “.

„ Уолстрийт джърнъл “ също отбелязва позитивния резултат от отдръпването на Джонсън от конкуренцията, като показва, че Сунак е направил значима стъпка към премиерския пост, откакто главният му противник за поста - Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, се отдръпнал от конкуренцията. Това предотвратява съперничеството сред двамата политици, което " заплашваше да разцепи ръководещата Консервативна партия и да раздруса в допълнение финансовите пазари “, написа вестникът.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР