Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19

...
Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19
Коментари Харесай

Борис Джонсън посочи каква грешка не бива да допуска Западът

Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, един от най-близките съдружници на президента Володимир Зеленски, съобщи този четвъртък, че " притискането " на Украйна да подписа недопустим кротичък контракт с Русия би било " морално непоносимо ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5915
Отхвърляйки концепцията за подобен контракт, който би бил в ущърб на Украйна, английският министър председател посочи, че изоставането на укранския народ ще бъде " морално непоносимо ", защото е жертва на експанзия и той има цялостното право да отбрани страната си, която е свободна и самостоятелна.

По думите му едно вероятно съглашение в интерес на Русия би подтикнало президентът Путин да продължи " да усуква ножа в раната ", защото " крокодилът постоянно ще се връща за още ", и в последна сметка ще излезе по този начин, че съветската експанзия е била оправдана.

В тази връзка Джонсън счита, че украинците би трябвало деликатно да обмислят своите дейности.

,,Но не сме в позиция да им споделяме какво да правят``, акцентира министър председателят на Англия, представен от Infobae.

Да насърчаваш неприятния мир в Украйна значи да насърчаваш Путин и да насърчаваш всички тези по света, които считат, че експанзията се отплаща. Подобно отношение от страна на Запада би било неточност и би отворило вратата за повече спорове, повече неустойчивост, повече неустановеност в света и затова повече стопански компликации, обясни още Джонсън по време на конгрес в Блекпул.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР