Борис Джонсън заяви, че напускането на поста министър-председател на Обединеното

...
Борис Джонсън заяви, че напускането на поста министър-председател на Обединеното
Коментари Харесай

Джонсън: Ще е безотговорно да напусна заради едно парти

Борис Джонсън съобщи, че напускането на поста министър-председател на Обединеното кралство поради „ мизерния “ скандал, обвързван с провеждането на празненства в премиерския кабинет по време на ковид-кризата, би било безконтролно.
Борис Джонсън, министър председател на Англия
Като претекстове за оставането му на поста той уточни „ големия напън “ върху стопанската система, войната в Украйна, и неговата предизборна стратегия, поради която хората са го избрали за министър председател. Натискът от разнообразни партии, обаче, става все по-голям. Дори личният му консултант по нравственос също разкритикува държанието му по време на празненствата, като твърди, че Джонсън е нарушил " министерския " кодекс.

По-рано през днешния ден английският заместител министър-председател Доминик Рааб отхвърли концепцията, че министър председателят Борис Джонсън може да бъде изправен пред избор на доверие още идната седмица, заяви в. " Индипендънт ". По негови думи настроението по върховете на държавното управление е положително макар възходящия брой консервативни депутати, които приканват премиера да подаде оставка.

Изявлението на Рааб пристигна, откакто съветника по нравственос на Джонсън съобщи, че има " законни " въпроси за това дали министър председателят е нарушил министерския кодекс, откакто е получил санкция поради ваучър по време на локдауна поради Ковид.

Джонсън се сблъска с редица апели от опозицията и от личната си партия да подаде оставка поради така наречен скандал " Партигейт ", откакто вътрешно следствие откри, че той и негови чиновниците са се наслаждавали на купони с алкохол в нарушаване на строгите ограничаващи ограничения, постановени от английското държавно управление. Първоначално министър председателят отхвърли да е имало незаконни празненства и увери, че всички правила са спазени. Впоследствие обаче той се извини за случая, само че отхвърли да подаде оставка, заявявайки, че не е направил умишлено каквито и да било нарушавания. /БГНЕС

Лондон / Великобритания
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР