Борис Джонсън започна кампанията си за премиер на Великобритания, съобщава

...
Борис Джонсън започна кампанията си за премиер на Великобритания, съобщава
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Ако стана премиер, напускаме ЕС на 31 октомври

Борис Джонсън стартира акцията си за министър председател на Англия, оповестява „ Ройтерс”.

Бившият кмет на Лондон и министър на външните работи на Обединеното кралство даде обещание да извади страната от Европейския съюз на 31 октомври, без значение дали има съглашение за брекзит.
Оставка през сълзи: Премиерът Тереза Мей се отдръпва през юни (ОБЗОР) Тя завещава надълбоко разграничена страна и мъртъв политически хайлайф, без ясна концепция по кое време и дали Англия ще напусне Европейски Съюз
В петък английският министър председател Тереза Мей ще подаде оставка, откакто не съумя да реализира брекзит в уречения период. Критиците упрекват Мей, че е оставила народа и Народното събрание разграничени, без консенсус за бъдещето на петата по величина международна стопанска система.

Според букмейкърите, Джонсън е любимец в конкуренцията за идващ министър председател, в която досега присъединяване са декларирали 13 души.

Please check out my campaign launch video. Time to deliver Brexit and unite our fantastic country. I hope you will support me > @BackBoris #BackBoris pic.twitter.com/iRZ8b0flRK
— Boris Johnson (@BorisJohnson) June 3, 2019
Джонсън стартира акцията си с видео, оповестено в „ Туитър”. Именно в него той дава обещание Англия да напусне Европейски Съюз на 31 октомври. В клипа той дава обещание още понижаване на част от налозите и повишение на стандарта на живот.

Джонсън приканва за повече вложения в инфраструктурата, образованието и опазването на здравето.
Какви са реакциите в Лондон след новината за оставката на Тереза Мей? Премиерът на Англия разгласи, че се отдръпва на 7 юни
„ Сега е времето да обединим обществото ни и страната ни. Да изградим инфраструктурата, да влагаме в образованието, да подобрим околната си среда и да подкрепим прелестната ни здравна работа. Да подобрим благосъстоянието на всеки в нашата страна и, несъмнено, да поддържаме компаниите и основателите на богатствата, които вършат вероятни тези вложения ", споделя Джонсън.

При визитата си във Англия американският президент Доналд Тръмп поддържа кандидатурата на Джонсън и добави, че той ще си свърши добре работата.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР