Борис Джонсън е подписал договор за написване на книга за

...
Борис Джонсън е подписал договор за написване на книга за
Коментари Харесай

Борис Джонсън пише автобиографична книга

Борис Джонсън е подписал контракт за написване на книга за бурния си интервал като министър-председател на Англия, съобщи Politico.

Политикът-брекзитър, който изведе Консервативната партия до гръмка победа на изборите през 2019 година, само че предходната година беше свален от личните си депутати след голям брой кавги, ще напише записки за HarperCollins, заяви издателството.

Арабела Пайк, шеф на издателството на William Collins, съобщи: " Това ще бъде мемоарна книга за министър-председателя, като никоя друга. Очаквам с неспокойствие да работя с Борис Джонсън, до момента в който той написа своя роман за времето, когато е бил на поста си по време на някои от най-значимите събития, които Обединеното кралство е виждало напоследък. "

Все още не е избрана дата за издание на книгата, а финансовите детайлности по договорката към момента не са оповестени.

Джонсън, който е дълготраен участник в английската политика, водеше акцията за Брекзит през 2016 година През 2019 година той пое управлението на консерваторите, които на изборите през същата година разгромиха опозиционната Лейбъристка партия в обичайните ѝ територии.

Но първата му година на поста съответства с пандемията COVID-19 и въпреки че държавното управление на Англия беше похвалено за разпространяването на имунизациите, то си навлече остри рецензии за по-широкото си справяне с рецесията и затъна в така наречен скандал " Партигейт " поради нарушавания на разпоредбите за блокиране на достъпа до информация от страна на основни хора в личното държавно управление на Джонсън.

Джонсън най-сетне беше свален от депутатите си предходната година след изказвания за полово принуждение против основен политически съдружник, само че слуховете за евентуално завръщане не престават да витаят в Уестминстър, откакто торите замениха наследника му Лиз Тръс със остарелия зложелател на Джонсън Риши Сунак.

Бившият министър-председател към този момент е написал голям брой книги, в това число биография на политическия си воин Уинстън Чърчил и детска книга: " Опасностите на напористите родители ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР