Борис Джонсън е напът да спечели убедително изборите за следващ

...
Борис Джонсън е напът да спечели убедително изборите за следващ
Коментари Харесай

Таймс: Борис Джонсън върви към убедителна победа на изборите на торите

Борис Джонсън е напът да завоюва безапелационно изборите за идващ водач на Консервативната партия и министър-председател на Англия, оповестява през днешния ден в. " Таймс ", като се базира на данни от извършено през вчерашния ден допитване измежду редови членове на партията на торите по поръчка на социологическата организация ЮГав (YouGov).

Допитването е посочило,че 74 % от съпартийците на Джонсън са споделили неговото име в отговор на въпрос за кого се готвят да гласоподават. За противника му Джереми Хънт, който предходната година размени Джонсън като външен министър, са споделили, че ще гласоподават единствено 26 на 100, съобщи Българска телеграфна агенция.

Анкетата е посочила също, че доста огромната възможност за корав Брекзит не е спънка за множеството членове на торите да поддържат Джонсън. 90 на 100 от респондентите считат, че като стане министър председател, Джонсън ще изведе Обединеното кралство от Европейски Съюз без договорка по изискванията на " развода ", до момента в който едвам 27 % са на мнение, че Хънт би се решил на сходна стъпка.

Днешният ден е начало на гласуването за идващ водач на торите, като ще стартират да се получават изпратени по пощата бюлетини от 160 000 партийни членове.

Хънт прикани съпартийците си да не бързат да гласоподават до края на идната седмица, с цел да проследят планувания за вторник спор по телевизия Ай Ти Ви и плануваните за петък изявленията на двамата претенденти по Би Би Си.

Името на спечелилия в изборите на торите ще бъде оповестено на 23 юли и на идващия ден той ще стане министър-председател на Англия. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР