Борецът Магомед Рамазанов триумфира с титлата на рейтинговия турнир в

...
Борецът Магомед Рамазанов триумфира с титлата на рейтинговия турнир в
Коментари Харесай

Магомед Рамазанов: Гладен съм за победи

Борецът Магомед Рамазанов победи с купата на рейтинговия шампионат в Загреб. Натурализираният у нас дагестанец стана първи в категория до 86 кг на свободния жанр, откакто реализира пет победи, а на финала надви над класния казахстанец Азамат Даулетбеков, повторен първенец на Азия и трети в света, с 8:6, откакто губеше с 0:5.

След успеха той съобщи, че няма самообладание още веднъж да се бори на тепиха.

" Гладен съм за победи, мога да се боря всеки ден, тъй като от две години не съм се състезавал. Това беше първото ми съревнование от 2 години. През последната седмица имах 11 срещи, остава ми още една в събота... “, показа той.

Надпревара бе дебютна на Рамазанов за България.

" Финалът беше малко сложен, противникът ми беше умел. Подготвих се съществено за този мач. През първия интервал изоставах, само че във втория нападнах и обърнах развоя на срещата “, продължи състезателят на великотърновския клуб Илия Павлов.

30-годишният ученик на школата в Хасавюрт показва същинско мъжество, откакто завоюва и петте си срещи с температура и хрема.

Преди 6 дни той стана първенец на България, а ден по-късно се бори и в немската Бундеслига.
Тази събота му следва следващ мач в Бундеслигата, а в средата на февруари ще започва и на европейското състезание в Букурещ, на което се надява също да е в топформа.

Рамазанов е европейски вицешампион за Русия (2020) и притежател на международната отборна купа с отбора на „ сборная “ (2019). Шампион на шампионатите " Иван Яригин " в Красноярск (2022), „ Али Алиев “ в Каспийск (2019), “Александър Медвед ” в Минск (2019), “Циалковски ” в Полша (2018).

Във великотърновския клуб " Илия Павлов " се състезава и по-малкият с 2 години негов брат Рамазан Рамазанов, който към този момент донесе за България три медала от огромни шампионати.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР