Борбата срещу корупцията, конституционната реформа, изчистването на регулаторите и службите

...
Борбата срещу корупцията, конституционната реформа, изчистването на регулаторите и службите
Коментари Харесай

Протестните партии светнаха червена лампичка към ИТН

Борбата против корупцията, конституционната промяна, изчистването на регулаторите и службите е безспорен приоритет. Това съобщи съпредседателят на " Демократична Бългаария " Христо Иванов след двустранна среща с представители на " Изправи се БГ! Ние идваме! ".

По негови думи двете партии са се обединили и върху позицията, че структурата, върху която би стъпило едно бъдещо ръководство, би трябвало да бъде по този начин направена, че да изключва в оптималната степен опцията Движение за права и свободи и ГЕРБ да въздействат върху решенията на ръководството.

Това е извънредно значимо, тъй като те са носители на корупционния вирус и би трябвало да бъдат сложени под карантина, безапелационен бе Иванов.

Той акцентира, че значимото е да има ясно закрепени взаимни политически задължения.
 Има Такъв Народ надалеч от мисълта за държавно управление, в което
Има Такъв Народ надалеч от мисълта за държавно управление, в което " всички да са щастливи "

До петък няма да е ясно какви имена ще има в кабинета, разгласи Ивайло Вълчев

Не може просто да гласуваме за някакви зайци, извадени от цилиндър, които са сложени - или гласувайте, или отивайте на избори , отсече Иванов.

От своя страна водачът на ИСБГНИ Мая Манолова съобщи, че си дават сметка за желанието на българите да има държавно управление, да има непоклатимост и предвидимост, само че подсети, че хората са поискали държавно управление на смяната, а н е държавно управление, което да възпроизвежда статуквото.

В този смисъл нашата днешна среща с " Демократична България " да бъде разчетена като една алена лампичка, че няма да поддържаме непременно и няма да си позволим да излъжем хората от митингите , съобщи тя.

Манолова уточни, че от ИСБГНИ не желаят властови позиции, само че утвърждават работата на тримата министри- Според нея точно това е посоката, в която би трябвало да продължи и идващото държавно управление.
 Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ сближават позиции
Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ сближават позиции

Българска социалистическа партия желаят преизчисляване на пенсиите от 1 октомври, а Има Такъв Народ 1 януари 2022 година

Тя добави и че стандартът, заложен от вътрешния министър Бойко Рашков и правосъдния министър Янаки Стоилов, би трябвало да бъде следван от идващия кабинет.

Има висок стандарт, заложен от служебните министри, в посоката, която хората чакат - неприкритост, бистрота, увереност, професионализъм, заключи Манолова.

Тя увери, че ще бъдат положени старания за, само че нямало да разрешат дългата ръка на ГЕРБ и Движение за права и свободи върху идващото държавно управление.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР