Борбата срещу двойните стандарти при храните, която съм приел като

...
Борбата срещу двойните стандарти при храните, която съм приел като
Коментари Харесай

Емил Радев: Борбата срещу двойните стандарти при храните е в името на здравето на 100 млн. европейци

Борбата против двойните стандарти при храните, която съм приел като своя персонална идея, е в името на здравето на 100 млн. европейци. Извоюваната стратегия с бюджет от 1,3 млн. евро е първата действителна и решителна крачка в огромната борба за качеството на питателните артикули. Това съобщи претендентът за член на Европейския парламент от листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили Емил Радев.

Той алегорично започва предизборната си акция в Добричка област от с. Победа, където дружно с регионалния координатор на ГЕРБ и депутат вицеадмирал Пламен Манушев се срещна с членове и симпатизанти на партията. Сред присъстващите бяха и депутатът Даниела Димитрова, ръководителят на Общинския съвет на община Добричка Пламен Станчев, както и общински ръководители на ГЕРБ.

„ Само преди 5 години в евроинституциите се отхвърляше съществуването на разлики в качеството на храните в Източна и Западна Европа. Пилотната стратегия, която предложихме с сътрудника Андрей Новаков, подсигурява проучвания на артикули и осведомителни акции в отбрана на потребителите. С нова инструкция завишихме глобите за нарушителите, само че с цел да реализираме смяната, която желаеме, е нужен общоевропейски надзорен орган. Това е идната цел, която съм си поставил”, изясни Радев.

Сред акцентите в полемиката бяха въпроси, свързани със сигурността в Европейски Съюз. „ Преборихме се България да стане част от всички осведомителни системи за отбрана на границите, да получим финансова помощ, да бъдем включени в обсега на Европейската гранична и брегова защита и в този момент отчитаме съвсем нулев миграционен натиск”, посочи Емил Радев във връзка свършеното през миналия мандат в Европарламента. Той напомни, че с гласовете на социалисти и либерали в Екологичен потенциал е било отхвърлено предлагането му Европейската гранична и брегова защита да има повече пълномощия за връщането на мигранти.

„ Днес виждаме, че в листата на Българска социалистическа партия има трима сътрудници на някогашната Държавна сигурност. Да пращаш в Брюксел хора от някогашните комунистически служби би се възприело от европейските ни сътрудници като провокация. В качеството си на евродепутати би трябвало да пазиме националния интерес и да търсим консенсус по значимите тематики. Длъжни сме да съхраним извоюваното доверие и положителния имидж на страната ни”, безапелационен бе Радев. Той цитира статистика, която сочи, че корупцията надалеч не е проблем единствено в България. „ Именно по тази причина настоях и за въвеждането на общоевропейски механизъм за господство на закона и демокрацията, който да размени дискриминационния Механизъм за съдействие и инспекция. Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз имаше значима роля за структурирането на Европейската прокуратура. Като начало тя ще се занимава с измамите с евросредства и с ДДС”, осведоми Емил Радев.

Пламен Манушев означи заслугите му за премахването на апостилите и потребността от заверка на публични документи в Европейски Съюз, както и напъните посредством нов европейски закон да се постави завършек на "вечните длъжници ". "Съвременната стопанска система е „ на колела ", по тази причина положителната инфраструктура е мотор на икономическия напредък, а европейските средства форсират подобряването на средата за живот”, посочи Пламен Станчев. Той увери, че всички в земеделските общини са оценили ролята на европейската взаимност за развиването на селското стопанство, а от началото на участието ни в Европейски Съюз рентите, които се изплащат в област Добрич, са се нараснали най-малко 5 пъти.

"За интервала 2014-2018 година от европроекти в региона са влезнали 221 млн. лева Това са вложения, които движат района напред ", заключи Красимир Николов, началник на ГЕРБ в община Добрич.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР