Борбата с корупцията е дългогодишен приоритет на българското правителство, заяви

...
Борбата с корупцията е дългогодишен приоритет на българското правителство, заяви
Коментари Харесай

Антикорупционен форум в Атланта: Какво е българското законодателство в тази посока?

Борбата с корупцията е дълготраен приоритет на българското държавно управление , съобщи зам.-министър Емил Дечев на Десетата сесия на Конференцията на страните, страни по Конвенцията на Организация на обединените нации против корупцията .

Форумът, на който се отбелязва 20-тата годишнина на Конвенцията, се организира в Атланта, Съединени американски щати. В Българската делегация взе участие и началникът на политическия кабинет на министъра на правораздаването доктор Борислав Ганчев .

В речта си пред форума зам.-министър Дечев уточни, че в региона на правосъдната промяна българското държавно управление подхваща дейни стъпки за подсилване на независимостта на правосъдната власт, въвеждане на ефикасен механизъм за търсене на отговорност от основния прокурор и неговите заместници за осъществени закононарушения, повишение на институционалния потенциал на Инспектората към Министерство на вътрешните работи. Висш правосъден съвет, поощряване на предварителната защита на корупцията измежду магистратите и други.

През последните години България промени и Наказателния кодекс , тъй че да се обзет категорично случаите на деен рушвет и търговия с въздействие , когато преимуществото е предопределено за трета страна. Основни промени са въведени в режима на корпоративната отговорност и други.

Сред антикорупционните ограничения на страната ни бе регистрирано и приемането на обособен Закон за отбрана на лицата , подаващи сигнали за нередности, който разписва подробни ограничения за отбрана на подалите сигнали за корупция лица в обществения и частния бранш.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР