Бомбардирането и боевете продължиха в четвъртък, но тъй като интернет

...
Бомбардирането и боевете продължиха в четвъртък, но тъй като интернет
Коментари Харесай

Хуманитарните работници на ООН, посещаващи болниците в Газа, описват „непоносими“ сцени

Бомбардирането и боевете продължиха в четвъртък, само че защото интернет и други връзки в Газа бяха прекратени за втори следващ ден, детайлностите за последното принуждение значително не могат да бъдат доказани.

Израел споделя, че е в последния стадий от изчистването на бойците на Хамас от северната част на Газа, само че предстоят месеци борби на юг. Войната, провокирана от смъртоносната офанзива на Хамас на 7 октомври и вземането на заложници в Израел, умъртви близо 20 000 палестинци. Около 1,9 милиона поданици на Газа - повече от 80% от популацията - са били прогонени от домовете си.

С преустановяване на доставките за Газа, като се изключи дребна струйка, Световната стратегия по храните сподели, че 90% от популацията постоянно остава без храна за през целия ден.

Взривен четвъртък сутринта удари палестинската страна на пропускателния пункт Керем Шалом от Израел към Газа, принуждавайки Организация на обединените нации да спре доставките на помощ там, съгласно Джулиет Тума, представител на UNRWA, организацията на Организация на обединените нации за палестинс...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР