Bombardier Global 5000 е проектиран така, че в него може

...
Bombardier Global 5000 е проектиран така, че в него може
Коментари Харесай

Самолетите на Васил Божков

Bombardier Global 5000 е планиран по този начин, че в него може да се прави всичко – от осъществяване на бизнес срещи до релаксиране и развлечение.
Новият аероплан Bombardier Global 5000, с който Васил Божков, избяга в Дубай, коства за 45 милиона $, оповестява Блиц. Последният полет на считания за един най-хубавите шедьоври, когато се приказва за разкош в летенето, е София-Дубай.

Bombardier Global 5000 е планиран по този начин, че в него може да се прави всичко – от осъществяване на бизнес срещи до релаксиране и развлечение.

Това е дребна част от описанието на една от най-скъпите играчки в сбирката на обвинявания в 11 тежки закононарушения предприемач Васил Божков.

Преди към 2 години Божков купи чисто новото си авиобижу за 45 милиона $ и го прибави към луксозната си яхта „ Малтийски сокол “, която е взимал чартърен за по няколко месеца в годината против 610 000 $ за всеки 30 дни.

„ Доста хора развеждаше по скъпите курорти – Куршевел, Сен Тропе, Сардиния и Миконос… Ако има интерес от теб, те развежда. Храни те, пои те, а след това ще те прецака. Той водеше и Флориан Скала (главният изпълнителен шеф на Би Ти Ви) по Куршевел. Същото правеше и с интернационалния аферист Барак Алон “, разкри през вчерашния ден пред Блиц Цветомир Найденов, който повече от 30 години е бил съучастник на Божков.

Божков несъмнено е имал усет към въздушния комфорт. Всеки подробност в кабината на самолета Global 5000 е деликатно планиран, с цел да ви сервира най-гладкото, освежаващо и продуктивно преживяване, което можете да очаквате от бизнес аероплан. Усъвършенстваният дизайн на крилото обезпечава спокоен полет.

Този аероплан има най-широката кабина в своя клас с повече място от най-близкия си съперник, обезпечава оптимален комфорт и извънредно преживяване. Наличната технология Ka-band ще ви поддържа свързани с интернет във всеки един миг. А също така имате непрекъснат достъп до персоналните си движимости от багажното поделение през целия полет.

Луксозните седалки, изваяни, тъй че да е комфортно на тялото и в това време да са приятност за окото. С изключителна широчина, по-високи подлакътници и безупречно завършена облегалка, новите седалки разрешават на пасажерите да се насладят на възхитително и приветливо преживяване, идеално пригодено за пътешестване на дълги дистанции. Независимо дали работите, почивате или се забавлявате, времето просто ще мине незабелязано, до момента в който се наслаждавате в този извънреден интериор.

С най-бързата налична интернет връзка по време на полет в международен мащаб, основана на технологията Ka-band, пътуването в никакъв случай повече няма да ви спре от видеоконферентна връзка, стрийминг онлайн или даже онлайн игри. За работа или игра – постоянно ще сте свързани. При налични голям брой варианти за пакети данни, клиентите могат да изберат вярната скорост за своите потребности.

Пътниците ще бъдат толкоз продуктивни по време на полет, колкото в офиса. Всичко е допустимо. Имате опция безжично да гледате филми, да гледате предаване онлайн или да показвате документи на най-големите телевизионни монитори с висока разграничителна дарба в самолета.

Освен това можете да сдвоите обичаното си мобилно устройство (iOS и Android) с лекост и да го поставите на универсалната подложка, с цел да контролирате безпроблемно кабината от мястото си.

Усъвършенстваната технология на крилото пък е ключът към спокойният полет и при предпочитание положителния сън, който в миналото ще имате в бизнес аероплан. Съвременните звукоизолационни материали с патентовани техники за дизайн на интериора и екстериора способстват за най-ниските равнища на звук.

Най-новите технологии и дизайн са безпроблемно интегрирани, с цел да ви донесат най-модерното и надеждно полетно преживяване. Самолетът Global 5000 поддържа изумителна гама от благоприятни условия при политане от мокри и къси писти.

Със своите мощни мотори, големи въглеродни спирачки и модернизиран дизайн на крилата, климатичните условия няма да ви попречат да стигнете до вашата дестинация.

Капацитетът на пасажерите в самолета е до 16 души.

Божков има и различен аероплан Cessna Citation Bravo (Чесна Ситейшън Браво), който коства 6,313 млн. $, по думите изпълнителния шеф на „ Нове холдинг “ Димитър Гьошев. Това е първият аероплан от сходен клас в България. Той е създаден от американската компания Чесна Еър Крафт, добави Гьошев.

Машината се ръководи от двама водачи и транспортира до седем пасажера. Тя е с височина 4,75 метра, дължина 14,4 метра и разпереност на крилата – 15,75 метра. Максималната дължина на полета при скорост от 745 км в час е към 2600 морски благи. Максималната височина на полета е 13 715 метра. Самолетът можеше да се наема и от външни лица като един летателен час коства към 2500 евро.

Пo врeмe нa пoлeтитe Божков е обслужван от крacивa cтюaрдeca – оcлeпитeлнaтa Мирeнa, която e билa нa вярнa cлужбa при бoca cи в прoдължeниe нa цeли 4 гoдини, при тoвa кaтo глaвнa cтюaрдeca в чacтния му caмoлeт „ Бoмбaрдиър “, c кoйтo тoй излeтя зa Дубaй в cъбoтa. Брюнeткaтa нe caмo ce e грижилa зa кoмфoртa в мaшинaтa и чиcтoтaтa, нo и личнo e изгoтвялa мeнютo зa нeгo и ceмeйcтвoтo му cпрямo изиcквaниятa нa Бoжкoв.

Тя e билa oтгoвoрнa и зa бaгaжa нa вcички нa бoрдa, кaктo и зa тoвa хaзaртният бoc дa имa идeaлнo кoлocaни ризи при cлизaнeтo cи нa зeмятa зa бизнec cрeщa. Прeди дa кaцнe нa Бoжкoвия caмoлeт, крacaвицaтa e билa чacт oт eкипa нa „ Eър Лaзур “ – кoмпaния и дoceгa упрaвлявaнa oт cъщия Димитър Пaвлoв, кoйтo ce вoди мaтeриaлнo oтгoвoрнo лицe и нa „ AВБ-2012 “, c кoятo e рeгиcтрирaн caмoлeтът нa бoгaтaшa и към тoзи мoмeнт.

Двaмaтa му пилoти пък – Тoдoр Митoв и Пeтър Гeoргиeв, ca нa cлужбa при Бoжкoв oт 6 гoдини, a прeди тoвa ca били възпитaници нa Вoeннoвъздушнoтo училищe в Дoлнa Митрoпoлия. Coчeни кaтo oтлични acoвe, тe ca били избрaни oт бoгaтaшa c впeчaтлявaщи прeпoръки, настояват oщe зaпoзнaти.

Инфо:фактибг

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР