Бомба от Втората световна война ще бъде обезвредена днес на

...
Бомба от Втората световна война ще бъде обезвредена днес на
Коментари Харесай

Евакуират германска болница заради бомба от войната

Бомба от Втората международна война ще бъде обезвредена през днешния ден на територията на университетска болница в немския град Бон, откакто бъдат евакуирани 200 пациенти. Това заяви говорителка на лечебното заведение, представена от ДПА.

"Всичко върви по проект ", сподели тя за интервенцията, която няма да засегне цялата болница.

Сред пациентите за евакуация са и 11 души с Ковид-19, признати за интензивно лекуване. Те би трябвало да бъдат държани изолирани, което по думите на говорителката няма да е проблем, имайки поради огромното интензивно поделение на болничното заведение. Някои ще бъдат преместени в други отделения, а други - в други лечебни заведения, които са предложили да оказват помощ. Евакуацията се чака да завърши в околните часове.

Бомбата от войната е открита през вчерашния ден при строителни работи - това е относително постоянно събитие в немските градове, даже в наши дни, отбелязва ДПА.

Освен болничните пациенти е подредено да се изтеглят и към 1200 души, живеещи в прилежащия регион, сподели представител на общинския съвет на Бон. На други 650 души е подредено да не се изтеглят, само че да не напущат постройките си, до момента в който работят специалистите по неутрализиране на взривни устройства.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР