Болниците в Северна Газа вече са напълно изключени, според Министерството

...
Болниците в Северна Газа вече са напълно изключени, според Министерството
Коментари Харесай

Болниците в Северна Газа са напълно изключени: Здравен служител

Болниците в Северна Газа към този момент са изцяло изключени, съгласно Министерството на здравеопазването на обсадения анклав.

Ашраф ал-Кудра, представител на министерството на опазването на здравето на Газа, сподели в изявление за Ал Джазира във вторник, че степента на претовареност в лечебните заведения в северната част на Газа е достигнала 190 %.

Израел бомбардира и унищожи елементи от болница ал-Шифа, най-голямата в Газа, където повече от 700 души към момента са държани в плен под блокада от израелската войска, съгласно ал-Кудра.

Миналата седмица израелските сили превзеха болничното заведение, с цел да търсят това, което съгласно тях е мрежа от тунели на Хамас и команден център, издигнати под комплекса. Хамас отхвърли обвиняванията.

Според палестинските управляващи и Световната здравна организация (СЗО) група от 28 недоносени бебета бяха евакуирани от болничното заведение ал-Шифа в Египет, с цел да получат лекуване в понеделник.

„ Кръгът на гибелта “

Ал-Кудра сподели още, че към 120 души са били евакуирани от индонезийската болница в северната част на Газа до медицинския комплекс Насър в южната част на линията.

В индонезийската болница към момента има повече от 400 ранени, в допълнение към към 200 медицински личен състав и повече от 2000 други, намиращи леговище, добави той.

Израелската войска е сложила тези в болничното заведение в „ кръг на гибелта “, ориентиран към всеки, който се движи към болничното заведение или вътре в нея, сподели ал Кудра.

Министерството на здравеопазването на Газа съобщи в понеделник, че минимум 12 палестинци са били убити и десетки ранени при офанзиви против болничното заведение, финансирана от Джакарта, която сега е обкръжена от израелски танкове.

СЗО сподели в същия ден, че индонезийската болница е в положение да дава единствено съществени услуги, като животът на тези с тежки пострадвания и други незабавни медицински случаи е изложен на непосреден риск.

Ал-Кудра сподели също, че израелските въздушни удари са били ориентирани към къщата на заместник-секретаря на министерството на опазването на здравето на Газа във вторник сутринта, добавяйки, че в къщата е имало 56 негови родственици, които са били разселени от разнообразни региони на Газа.

Спасителните екипи съумяха да намерят 17 тела, до момента в който останалите към момента са под руините, съгласно представителя.

Тежки условия

Болниците в северната част на Газа и град Газа се сблъскаха с спиране на електрозахранването заради липса на гориво и израелски офанзиви.

Те също са изправени пред сериозен дефицит на вода, съществени медикаменти и консумативи, защото Израел продължава наземните си интервенции и въздушните удари по анклава.

СЗО споделя, че е записала 335 офанзиви против здравни комплекси в окупираната палестинска територия от 7 октомври, началото на войната в Газа, в това число 164 офанзиви в Ивицата Газа и 171 офанзиви на Западния бряг.

Тези офанзиви доведоха до насилствена всеобща евакуация от лечебни заведения и голям брой смъртни случаи и жертви измежду пациенти, техните придружители и разселени хора, които се укриват там, съгласно СЗО.

Поне 13 000 палестинци – към 5 600 от тях деца и 3 500 дами – са били убити в Газа, откогато Израел стартира своята въздушна и наземна офанзива против Газа след офанзивите на Хамас на 7 октомври, ориентирани към Израел, съгласно здравното министерство на анклава. < /p>

Хамас и съюзнически групировки взеха към 240 пленници по време на нахлуването си в Южен Израел, което умъртви към 1200 души, съгласно израелските управляващи.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР