Болниците в Париж се приближават до точката на препълване заради

...
Болниците в Париж се приближават до точката на препълване заради
Коментари Харесай

Лекари в Париж искат затваряне на училищата, иначе ще трябва да избират кой да спасяват

Болниците в Париж се доближават до точката на препълване поради приемането на възходящия брой от инфектирани с ковид, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.
" Има чувство за яд, когато се озовеш в обстановка, която ще те принуди да практикуваш медицина в обстановка на злополучие ", сподели върховен болничен чиновник на име Реми Саломон.
" След 10 дни или 15 дни може да сме претрупани ", сподели той пред канала за вести BFMTV, пледирайки за ново блокиране, в това число затваряне на учебните заведения.
 Още 3 департамента във Франция са под засилен хигиеничен надзор Още 3 департамента във Франция са под засилен хигиеничен надзор
Поради увеличение на случаите на инфектирани с COVID-19, считано от 26 март 2021 година за период от минимум четири седмици, нови три департа...
Днес 41 шефове на болнични спешни центрове се подписаха под отворено писмо, казвайки: " Не можем да мълчим, без да предадем Хипократовата клетва, която в миналото положихме ". Изявлението им е оповестено в седмичника " Дю Диманш ", а в писмото се споделя, че се приготвят за решения, съгласно които пациентите би трябвало да получат достъп до интензивно лекуване.
" Това решение ще се отнася до всички пациенти, Covid и non-Covid, по-специално за достъпа на възрастни пациенти до сериозни грижи ", пишат те.
Лекарите обявиха, че " в никакъв случай не са познавали сходна обстановка, даже по време на най-тежките (терористични) офанзиви, претърпени през последните години ". Те означиха, че сходен асортимент към този момент е почнал, като лечебните заведения са принудени да отсрочат хирургичните процедури.
" Тези промени ще се засилят през идващите дни, като скоро ще бъдат осъществявани единствено жизненоважни процедури при изключителни обстановки ", предизвестиха медиците.
 Рекорден брой пациенти се лекуват в интензивни отделения във Франция Рекорден брой пациенти се лекуват в интензивни отделения във Франция
Броят на пациентите с COVID-19 в интензивните отделения във Франция се усили през днешния ден с 84 до общо 4634 души Това е нов връх от началот...
По-късно в неделя здравният министър Оливие Веран се срещна с медиците, заявявайки, че " е наясно с въздействието върху отделенията за интензивно лекуване и желае да ги поддържа оптимално, с цел да се избегнат все по-ужасни избори при даване на грижи ".
Правителството може скоро да се наложи да предприеме " спомагателни ограничения ", сподели източникът на Агенция Франс Прес.
В ежедневника Le Monde девет водещи лекари от незабавни отделения написаха: " Като накараме предоставящите грижи да решат кой пациент да живее и кой пациент би трябвало да почине, без да го декларират ясно, държавното управление заобикаля отговорността по двуличен метод. Време е изпълнителната власт ясно и обществено да поеме здравните последствия от своите политически решения ".
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР