Болниците в областта постепенно увеличават капицитетите си за прием на

...
Болниците в областта постепенно увеличават капицитетите си за прием на
Коментари Харесай

Всички болници в Хасковска област увеличават леглата си за з...

Болниците в региона последователно усилват капицитетите си за банкет на инфектирани от ковид поради настъпването на четвъртата вълна на болестта,съобщиха от РЗИ-Хасково.

В най-голямата болница - МБАЛ-Хасково леглата са към този момент 71 в три ​COVID отделения плюс 6 за тежки случаи в ОАИЛ. В другите две лечебни заведения в регионалния град, където се одобряват заболели с ковид, има общо 25 кревати – 14 в Белодробната болница в квартал " Болярово " и 11 в МБАЛ " Хигия ". МБАЛ-Харманли е вдигнала местата за настаняване от 10 на 20, а в МБАЛ-Свиленград е оголен натоварен бранш с 14 кревати. 24 са в МБАЛ " Света Екатерина “ в Димитровград.

Общо на територията на региона все още има опция за банкет на 160 пациенти в във всичките 6 лечебни заведения. До през днешния ден са заети към половината кревати.

След като бе открито огнище на болест в бежанския център в Любимец, от ​здравната ревизия са разпоредили нови противоепидемични ограничения. Те включват цялостна стерилизация и изолирането на позитивните за COVID-19. На място има медици от Министерство на вътрешните работи болница, които дават отговор за мигрантите. Двамата, дали първите позитивен резултат, към този момент са изписани от болница и са в положително положение. От новите 19 случаи няма приети в болница, те обаче са карантинирани.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР