Болниците са в пълна готовност да поемат тази нова вълна

...
Болниците са в пълна готовност да поемат тази нова вълна
Коментари Харесай

Свилена Димитрова, ББА: Болниците са готови да поемат новата ковид вълна

Болниците са в цялостна подготвеност да поемат тази нова вълна и макар обстоятелството, е в новия проект беше възприета методика за следене на риска по отношение на заетостта на болничните кревати, те ще откликнат на това, което се чака от тях. Това съобщи в " Денят стартира " Свилена Димитрова, ръководител на УС на Българската болнична асоциация.

Болниците са подложени на двоен напън, акцентира тя, а прекъсването на плановия банкет е нож с две остриета, защото се отразява зле на популацията. Леглата могат да бъдат увеличавани задоволително, с цел да се отговори на потребностите.

" Доста сме обезпокоени, че в последните дни сме очевидци на принуждение над медици, за следващ път, този път и в подтекста на коронавирус. Факторът кревати - добре, ще го направляваме, само че факторът хора е много по-голям, тъй като е доста по-чувствителен и хора, които от две години и половина са на първа линия, с изключение на под напрежението и умората, да работят и под боязън към този момент е изцяло неприемливо "

Трябва да има безапелационна реакция в отбрана на правния ред и на потърпевшите лекари, би трябвало да се насочи и ясно обръщение към обществото.

" Мисля, че през вчерашния ден имаше хубава реакция от страна на опазването на здравето, само че чакаме в последна сметка органите на реда да покажат на обществото, че подобен вид държание е недопустимо. Когато си приказваме за това, че да се имунизираме е бичен избор, ние би трябвало да знаем, че това е и отговорност, която поемаме към себе си и обществото и в последна сметка не можем да се сърдим и да държим виновни тези, които се грижат за нас в такива условия "

Повод за срещата сред лечебните заведения и НЗОК през вчерашния ден е държанието на Касата по отношение на лечебните заведения, касаещо бюджетите. Бюджетът на НЗОК за тази година към момента не е признат и лечебните заведения чакат да бъдат контрактувани новите стойности.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР