Болници продължават да искат от пациентите си да си платят

...
Болници продължават да искат от пациентите си да си платят
Коментари Харесай

Болници продължават да искат пари за PCR тест от пациенти, въпреки че се плаща от НЗОК

Болници не престават да желаят от пациентите си да си платят за PCR тест за, преди да ги одобряват, макар че проучването към този момент се заплаща от здравната каса. 70 такива сигнала са подадени от средата на март до края на август в Изпълнителна организация “Медицински контрол ”, оповестява " ".
Плащането на тестванията било изискване, с цел да одобряват лечебните заведения хората за лекуване или интервенция. Агенцията е завършила инспекция по 35 от сигналите, а останалите още се ревизират. Заключенията до момента обаче са, че “в множеството случаи изнесеното в сигналите се удостоверява ”. Затова от надзора са изпратили писма до всички шефове на лечебни заведения и РЗИ-та, в които прецизират, че на тест подлежат единствено съмнителни пациенти, а не всички, и условието за PCR тест не може да бъде изискване за банкет в болница, допълват от организацията.
 Д-р Кокалов: PCR тестванията на учениците ще поеме Здравната каса Д-р Кокалов: PCR тестванията на учениците ще поеме Здравната каса
Трябва да се търсят благоприятни условия за понижаване на отдалеченото образование. Това е съобщи пред Българска национална телевизия доктор Иван Кокалов, член на Надзорния съв...
В същото време малко над 650 хиляди лева е изплатила здравната каса на лабораториите, в това число и тези в лечебните заведения, за 10 841 PCR теста, назначени от РЗИ. Те са направени в интервала 1 април – 31 юли. В този интервал 12 лечебни заведения и центрове, които имат инсталация за PCR, не са създали нито един тест, заплатен от НЗОК. Извън тестванията, направени с посоки от РЗИ, още близо 34 000 лева е платила НЗОК за 562 PCR теста на пациенти по рекомендация на доктор - пулмолог, вирусолог или инфекционист, които също имат право да пращат пациенти за безвъзмезден тест.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР