Болницата в Силистра продължава да е сред здравните заведения в

...
Болницата в Силистра продължава да е сред здравните заведения в
Коментари Харесай

Защо Силистра остана без ковид зона

Болницата в Силистра продължава да е измежду здравните заведения в България, в които няма разкрити коронавирус зони. Така пациентите на домашно лекуване не могат да се възползват от решението на министерството на опазването на здравето да употребяват и безплатните медикаменти по Здравна каса.

Около 90 души се лекуват в болничното заведение в Силистра, като 10 от тях са на интензивно лекуване.

Имаме коронавирус зона - цялата болница е една огромна такава. Въпросът е за какво няма коронавирус зона в доболничната помощ. Може би няма предпочитание и организация, разяснява доктор Васил Славов, изпълнителен шеф на МБАЛ - Силистра.

Той добави, че е предложил основаване на коронавирус кабинет в доболничната помощ с протокол за лекуване и инструкции. По думите му, това е най-важното за ограничение на болестта.



При нас дефицитът на личен състав е сериозен, само че този проблем е от 10 години, той не е от през вчерашния ден, безапелационен е шефът на болничното заведение. За страдание, междинната възраст на личния състав е към 60 години, добави той.

Ние към този момент имаме мега коронавирус зона - цялата болница е една коронавирус зона. Говорим за това, че в доболничната помощ би трябвало да има коронавирус зона, акцентира още един път доктор Васил Славов.

Той е безапелационен, че изписването на медикаменти за коронавирус заболели няма връзка с болничното заведение, а с доболничната помощ.



Липсата на коронавирус зона за следващ път потвърждава, че се натоварват звена като Спешна помощ, стига се до нараснал брой повиквания, което рефлектира като забавяния на екипите, счита доктор Енчо Василев, шеф на Спешна помощ - Силистра.

Той акцентира, че повикванията са увеличени, а всички на процедура се обръщат към Спешна помощ.

Вижте повече детайлности в директното включване на Теодор Стамболиев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР