Болницата в Попово е на предела на възможностите си. Освен,

...
Болницата в Попово е на предела на възможностите си. Освен,
Коментари Харесай

Болницата в Попово е на предела на възможностите си

Болницата в Попово е на лимита на опциите си. Освен, че лекуват инфектирани с ковид, останалите отделения също са цялостни, а личен състав няма, предава кореспондентът на БГНЕС за района.
Диагностицирани с COVID-19 са двама лекари и три медицински сестри. Директорът на лечебното заведение Йовчо Яков прави мрачната прогноза, че напълно скоро въобще няма да има кой да лекува хората.
 По здравна каса има планувани средства за бързите проби По здравна каса има планувани средства за бързите проби
„ Здравната каса сега разполага с нужния запас, с цел да може да обезпечи естествената работа на лечебните заведения в тази с...
„ Тук. Нямаме лекари, нямаме сестри, нямаме санитари, изнемогваме. Работим по 24 часа непрестанно, нямаме личен състав, изтощени сме. Единствено работим за богатството на пациентите, за тяхно здраве, в тяхно име ”, съобщи Христина Христова. Тя работи като здравна сестра в обособеното COVID-отделение в болничното заведение в Попово към този момент от месец, безусловно живее в болничното заведение.
Въпреки терзанието си от болест Христина не стопира да работи. В момента в отделението има 13 инфектирани с ковид, измежду тях и доктор.
„ Три сестри се разболяха от нашите и един доктор и по тази причина в този момент вземам и персонални лекари, и от други отделения командировам сестри и лекари, с цел да могат да оказват помощ да издържим на тази обстановка ”, разяснява шефът на МБАЛ.
Лекари и сестри обаче липсват и в останалите отделения. По-голямата част са и всеки миг могат да решат да се отдръпват.
 И двете COVID-отделения на УМБАЛ Киркович в Стара Загора са цялостни И двете COVID-отделения на УМБАЛ Киркович в Стара Загора са цялостни
Само за два часа от началото на работния ден нови петима души са с доказан PCR-тест и с потребност от лекуване на коронавирусна зараза в...
Яков заяви, че е умрял един невролог и сега търси различен. „ Има и други заболявания, с изключение на COVID-19. Ние като че ли позабравихме последните два месеца, че има доста хронични болести, има инсулти. Детското поделение също е претъпкано поради грипната вълна ”, сподели още шефът на лечебното заведение.
За огромното натоварване, липса на личен състав и натрупването на изключителни наряди споделя и Калин Радев, който е водач на кола за спешна помощ.
До скоро в болничното заведение в Попово не са достигали и местата за заболели в COVID-отделението, само че с позволение на министъра те са увеличени с 10. Въпреки това, там не може да се одобри даже и още един инфектиран.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР