Болницата в Елхово изпитва недостиг на лекари, въпреки че е

...
Болницата в Елхово изпитва недостиг на лекари, въпреки че е
Коментари Харесай

Недостиг на лекари в болницата в Елхово


Болницата в Елхово изпитва дефицит на лекари, макар че е финансова постоянна. Проблемът с неналичието на фрагменти в общинската МБАЛ „ Св. Иван Рилски “ съществува от години, заяви пред публицисти кметът на община Елхово Петър Киров.

По думите му е доста мъчно да бъдат привлечени експерти. В общинската болница работят най-вече лекари и медицински сестри в пенсионна  възраст. „ Нямаме млади фрагменти, само че на този стадий оцеляваме към момента “, сподели кметът Елхово.

Периодично се закупува нова инсталация. Преди месец е обезпечен нов ехограф за проучване на коремни органи, щитовидна жлеза, сърце и бял дроб. Средно по 200 000 лв. годишно се отпускат за болничното заведение от общинския бюджет, добави Киров.

„ Това са доста средства, в случай че като извадим целевите средства, които са по избрани параграфи, това е, може би, към 10 % от общите ни доходи “, разяснява той, представен от Българска телеграфна агенция.

Очаква се в болничното заведение скоро да стартира и огромен ремонт. Средствата са обезпечени посредством план от Министерството на здравеопазването. Ще бъде възобновена отоплителната апаратура и построен външен асансьор за прилагане от болните с вирусни и инфекциозни болести.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР