Болните от грип в цялата страна се увеличават. Пет области

...
Болните от грип в цялата страна се увеличават. Пет области
Коментари Харесай

5 области в страната са пред грипна епидемия

Болните от грип в цялата страна се усилват. Пет области са пред грипна зараза, съобщи bTV.

Най-много са болните в областите Силистра, Ямбол, Пазарджик, Стара Загора и Бургас. Такава обаче още не е оповестена. Повечето регистрирани случаи са на грип вид А, който е доста непосредствен до по този начин наречения " свински грип ".

Заболяването се развива бързо и за 2-3 дни води до затруднения, в случай че не се вземат ограничения в точния момент, предизвестяват лекарите.

Най-често болните са в дейна възраст и възпитаници. " Все едно ме блъска кон в гърдите. Просто не мога да го опиша, не мога да вдишвам ", споделя пациентка.

" От началото на седмицата има огромна заболеваемост - с висока температура, кашлица, с хрема, обща изнемощялост. Налага се в множеството случаи антибиотично лекуване ", изясни общопрактикуващият доктор доктор Стела Янкова.

Преди дни в изявление за Dir.bg основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев съобщи, че до 1-2 седмици ще се развихри грипната зараза, а маските и студът не оказват помощ.

" Вирусите не се плашат от ниските температури. Когато в лабораторни условия се постанова да ги запазим за по-дълго време, това става при рисково ниски температури - от минус 20 до минус 50 градуса. И те остават жизнеспособни, а когато се затопли те отново стават дейни. Така че не може да разчитаме на това, че студът въздейства негативно на грипния вирус ", добави той.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР