Болничен фармацевт от Уисконсин беше арестуван по подозрение, че е

...
Болничен фармацевт от Уисконсин беше арестуван по подозрение, че е
Коментари Харесай

Фармацевт в САЩ унищожил умишлено 500 дози ваксина

Болничен фармацевт от Уисконсин беше задържан по съмнение, че е унищожил 500 дози от имунизациите против ковид, като ги е извадил от специфичните хладилници, в които се съхраняват, съобщи Ройтерс, цитирайки локалната полицияи и здравните управляващи.

Фармацевтът не се посочва поименно, само че е работел в медицински център " Аурора " в Графтън, Уисконсин. След като 57-те шишенца с ваксини били открити отвън хладилниците, той е уволнен.

Всяко шишенце съдържа 10 дози ваксина. Почти 60 от тях били сложени на медици, преди болничният личен състав да откри, че препаратът не е съхраняван вярно. Останалите дози били унищожени.

От " Модерна ", чиято е имунизацията, уверили болничния личен състав, че инжекция с погрешно съхраняван препарат не съставлява заплаха за здравето на хората, а просто този човек ще остане без отбрана за ковид.

Експертите са безапелационни, че организмът му към момента не е имал ефикасна отбрана.

Нито здравните управляващи, нито полицията могат да посочат претекст за закононарушението. От управляващите оповестяват, че фармацевтът " е бил наясно, че изваждайки имунизациите от хладилника, това ще ги направи неефективни ", както и, че " хората, които ще бъдат имунизирани, в действителност няма да имат отбрана ".

Първоначално обвиненият споделил пред полицията, че по неточност извадилваксините от хладилниците, само че в по-късни изявленията признал, че дейностите му били умишлени.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР