Болка тук, болка там... Когато сме с часове пред компютъра,

...
Болка тук, болка там... Когато сме с часове пред компютъра,
Коментари Харесай

Актив Ситинг - колко малко ни трябва, за да бъдем здрави и щастливи

Болка тук, болежка там... Когато сме с часове пред компютъра, тъй като работата ни го изисква, сигурно сме усетили следствията. Често обаче подценяваме сигналите, с които тялото ни демонстрира, че нещо не е наред. Всичко стартира с леко разбиране на врата или с едвам уловима болежка в кръста. И незабелязано стигаме до мощната болежка. С нея се появява и натрапчивата мисъл, че е време да потърсим помощ.
 Анна Грозданова и метода на Вим Хоф - по какъв начин посредством мраз и дихателните практики да реализираме баланс в живота
Потапяне в ледени води - по какъв начин студът направи Анна Грозданова стопанка на мозъка и тялото й

За метода на Вим Хоф от сертифицирана инструкторка по него

И незабавно си представяме лечебни заведения, лекари и куп медикаменти. А всичко може да е толкоз по-лесно, в случай че реагираме в точния момент, вслушваме се в тялото си и знаем по какъв начин тъкмо да си помогнем. Защото когато болката е на разположение, значи има насъбрани най-малко пет-шест аргументи за нея, твърди Константин Ковачев, основател на метода Актив Ситинг. Той създава и първата цялостна стратегия за физическа и прочувствена промяна в България.

Ковачев се занимава интензивно с кинезитерапия от 2003 година, а от 2015 година - най-вече с приложна кинезиология. В последните години при него идват от ден на ден хора с повтарящи се недоволства и други, които първо ги заболи на едно място, а скоро по-късно - и на друго.
 Снимка 657457

Именно по тази причина взема решение да сътвори комплекс от лесни и ефикасни извършения, които да изпълняваме и седнали - в офиса или вкъщи. Те не изискват предварителна подготовка, съоръжение или особено облекло, а единствено десетина свободни минути дневно, предпочитание да балансираме физиката и душeвността си и най-важното - неизменност.

" След дълги години опит и наблюдения осъзнах, че няма по какъв начин да оказа помощ на пациентите си, в случай че преди този момент те не вземат едно доста значимо решение - да поемат цялостна отговорност за здравето си ", споделя Константин. С времето той ползва на пациентите упражнение по упражнение и вижда осезаема разлика сред тези, които ги извършват, и тези, които не ги вършат.

Техниките от приложната кинезиология, включени в метода Актив Ситинг, имат за цел да балансират и подтикват нервната система и работата на мускулите в тялото, с цел да може то да работи в синхрон, а ние да се усещаме осезаемо по-добре. Те имат лековит резултат и повлияват дейно разнообразни проблеми с опорно-двигателния уред.
 Снимка 657456

Ако ги практикуваме постоянно, може да понижим доста приема на обезболяващи лекарства и да облекчим значително недоволствата си. " Когато обаче имаме счупвания, разкъсвания на връзки, износени стави трета степен и други сходни положения, лекарите би трябвало да се погрижат за тях ", изяснява още експертът по приложна кинезиология.

А най-голямото преимущество на Актив Ситинг е, че ни учи по какъв начин сами да се оправяме с физическите и прочувствени ни проблеми. Константин Ковачев е на мнение, че " помагайки на тялото физически, оказваме помощ и на страстите - и противоположното ". Именно по тази причина в метода, както и в програмата за физическа и прочувствена промяна, са включени редица извършения и техники, които ни оказват помощ и да опознаем и балансираме страстите.

Защото те, даже да не ни се има вяра, могат да доведат до редица физически неразположения и болки. А те от време на време не се излекуват по обичайните способи, защото повода за тях не е физиологична. Учените от дълго време са потвърдили връзката сред стомашно-чревния тракт и мозъка, която е и причина страстите постоянно да водят до стомашни нарушавания. А мощният стрес ни въздейства както на биохимично, по този начин и на чисто физическо равнище. И ето по този начин възприятията и страстите безусловно ни разболяват.

Връзката сред прочувственото положение и физическата болежка е още една причина, заради която Константин предлага да изпълняваме упражненията от Актив Ситинг постоянно, даже да нямаме съответни недоволства. " За мен най-хубавият метод да се предпазим от болките в тялото е предварителната защита, само че към момента малко хора са достигнали до това умозаключение и започваме да търсим решение на казуса, едвам когато ситуацията стане нетърпимо. "

Освен профилактика и лекуване на болката, упражненията имат и още една доста значима задача - да ни оказват помощ да се научим да разпознаваме сигналите, които тялото ни дава. За задачата би трябвало да го опознаем доста добре посредством самонаблюдение. " В Актив Ситинг обработваме точки в мускулите, които могат да ни покажат дали на съответното място има проблем и да го балансираме. " По този метод неразположенията се отстраняват в зародиш и не се стига до по-сериозни недоволства.

За да реализираме този резултат, може да изберем някой от трите метода, по които да се срещнем с метода и да стартираме да го практикуваме - посредством книгата " Методът Актив Ситинг ", с онлайн образования или със събития онлайн. Всеки от тях е задоволително ефикасен, в случай че се комбинира с готовност и неизменност.

" Всички наши образования са взаимосвързани. В книгите може да разучите, малко по малко, по какъв начин се извършват техниките и упражненията, а на живите събития да ревизирате дали ги изпълнявате вярно. В онлайн стратегиите имаме ежемесечни срещи онлайн, където може да попитате за вашия проблем, да го обсъдим, да проследим напредъка ", изяснява Константин.

Но даже да решим просто да вършим упражненията вкъщи или в офиса, вероятността да си навредим, вместо да си помогнем, е минимална. Константин изяснява, че те са оптимално опростени и без огромно натоварване върху мускули и стави, а главната им цел е да ни балансират.

" След четири години противоположна връзка от нашите почитатели, нямаме случай на противопоказания при упражняване на гимнастиката. " А и постоянно можем да хвърлим едно око на профилите на Актив Ситинг в обществените мрежи - там също има много потребна информация и образно по какъв начин се извършват упражненията.

Развиването на всички тези канали и обезпечаването на благоприятни условия за самопомощ е най-голямото предизвикателство, с което Константин се сблъсква. Но те са и метод методът му да доближи до оптимален брой хора, тъй като всеки избира да се осведоми по друг метод.

И да, даже в днешната цифрова епоха някои избират да получат информацията синтезирано и на едно място - събрана в книга. На други пък им е по-голям живият контакт и да схванат дали се оправят добре. Получават постоянно стотици запитвания, а когато проблемите не са в тяхната компетентност, препращат към консултация със експерт.

Самият Константин също постоянно извършва упражненията, които е създал. Трудно му е да уточни кое му е обичано, тъй като с практиката е схванал, че те са най-ефективни, когато се извършват като цялостна стратегия. " Идеята на Актив Ситинг е да се направи цялостна терапия на тялото, тъй като то е взаимосвързано и има потребност от интегрален метод. " Именно този метод съумява да промени живота на не един и двама души.

Константин не може да отговори на какъв брой хора е оказал помощ създаденият от него способ, само че споделя, че хиляди са минали през образованията онлайн, а още десетки, даже стотици хиляди са си помогнали, малко или доста, посредством цифровото наличие, което основават - изцяло неангажиращо и измежду останалите ежедневни задания, които в никакъв случай няма да бъдат по-важни от грижата за здравето ни.

Споделете някой образец от практиката си, при който сте бил в действителност впечатлен от резултата на метода.

Веднага се сещам за случая на Вили от Пловдив - с диагноза счупени и сплескани прешлени на врата и с голям брой дискови хернии. Носила е шийна яка и не е могла да вдигне даже чаша с вода поради уязвимост в ръцете. Като решение на нейния проблем са ѝ предложили интервенции с неразбираем излаз. Но идва пандемията, отсрочват плановите интервенции и тя остава в това положение, без да знае какво да предприеме.

Изпрати ни имейл и ни попита дали може да прави упражненията от Актив Ситинг. Започна да прави гимнастиката по осем пъти дневно, през един час. След три месеца процедура съумя да възвърне силата в ръцете си, а болките изчезнаха. До ден-днешен, четири години по-късно, тя е в съвършено здраве. Сега Вили е доброволец на живите ни събития и оказва помощ за разпространението на Актив Ситинг. Много съм ѝ признателен, че не се изплаши и стартира с гимнастиката, макар тежката обстановка, в която беше.

Кои елементарни правила би трябвало да следва всеки, с цел да се усеща добре и да живее пълноценно?

Със сигурност да има утринни ритуали, които включват извършения за тялото и страстите. Естествено, храненето също е доста значимо. Така че в случай че обръщаме внимание на тялото, страстите и храненето сигурно може да реализираме положително равнище на здраве. Звучи просто, само че тъкмо простите неща са много сложни за осъществяване. Дисциплината и постоянството тук могат доста да оказват помощ. Ако в този момент се чудите от кое място да започнете, ще ви препоръчам да започнете от физиката и оттова нататък да решите по какъв начин да продължите.
 Михаил Минков - един българин измежду 25-те най-хубави астрофотографи в света и Milky Way Photographer of the Year за 2023 година
На лов за звезди - един българин измежду най-хубавите астрофотографи в света

Как се снима Млечният път в 360-градусова гледка на зимната и лятната арка

Как се реализира синхрон сред тялото и духа?

Балансът сред тялото и духа съгласно мен може да се реализира, като първо стартираме да работим с тялото, реализираме равнище на осъзнатост и по-късно да стартираме да отваряме съзнанието си и пристъпим към работа с духовни практики. Когато реализираме баланс на тялото, можем да успокоим мозъка и да реализираме положение, в което тялото и духът се усещат в синхрон.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР