Боливийската прокуратура издаде заповед за ареста на Хуан Рамон Кинтана,

...
Боливийската прокуратура издаде заповед за ареста на Хуан Рамон Кинтана,
Коментари Харесай

Боливийската прокуратура издаде заповед за арест на бившата дясна ръка на експрезидента Моралес

Боливийската прокуратура издаде заповед за ареста на Хуан Рамон Кинтана, "дясна ръка " на някогашния президент Ево Моралес, съобщи Франс прес, като се базира на вътрешния министър.

Кинтана, представител на боливийското президентство, до момента в който Моралес беше на власт, е причинител и съизвършител в закононарушения като противодържавна активност, подбудителство към противообществени прояви, тероризъм и финансиране на тероризма, съобщи в Туитър вътрешният министър Артуро Мурильо.

Urgente.
Orden de aprensión para Juan Ramon Quintana. pic.twitter.com/ayFhpTr0cq
— Arturo Murillo (@ArturoMurilloS) November 25, 2019
През ноември, когато ръководството на Моралес беше застрашено от дясната радикална съпротива, Кинтана съобщи, че в случай че президентът бъде свален, Боливия "ще се трансформира в огромно полесражение, актуален Виетнам ".

Моралес подаде оставка на 10 ноември и избяга в Мексико. Още като пое министерските функционалности, Мурильо съобщи, че някогашната "дясна ръка " на Моралес ще бъде търсен.

Вътрешният министър сподели също, че полицията и разузнаването са по следите на Раул Гарсия - брат на някогашния вицепрезидент Алваро Гарсия.

La @FGE_Bolivia emitió una orden de aprehensión contra el hombre fuerte del #MAS y exministro #JuanRamónQuintana quien anunció que Bolivia se convertiría en un Vietnam. El @MindeGobierno @ArturoMurilloS lo acusa de sedición, terrorismo, financiar terrorismo entre otros delitos pic.twitter.com/IZelifYu4o
— Yolanda Mamani Cayo (@yolytamc) November 26, 2019
В края на предходната седмица основната прокуратура издаде заповед за арест на някогашната министърка на културата и туризма Вилма Аланока, търсена за тласкане към противообществени прояви. В бурните дни към свалянето на Моралес у чиновници на министерството на културата и туризма били открити коктейли "Молотов ", направени съгласно полицията по разпореждане на началниците им.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР