Боливия и Бразилия завършиха 0:0 в Ла Пас на стадион

...
Боливия и Бразилия завършиха 0:0 в Ла Пас на стадион
Коментари Харесай

На Бразилия не му стигна въздух срещу Боливия

Боливия и Бразилия приключиха 0:0 в Ла Пас на стадион „ Ернандо Силес “ в протоколен мач от международните квалификации в зона Южна Америка.

Бразилия към този момент освен си е подсигурил класирането за Световното състезание в Русия, само че и първото място в класирането.

Селекционерът Тите заложи още веднъж на всичко най-хубаво, на което можеше да разчита. Атаката на тима бе водена от Неймар, Габриел Жезус и Филипе Коутиньо. „ Селесао “ обаче не съумя да превземе противниковата врата.

Неймар насочи доста прекрасен удар в 25-та минута, само че вратарят Карлос Лампе се намеси решаващо и мазета топката в корнер.

Тиаго Силва получи травма и бе сменен наложително в 29-та минута от Маркиньос.

Неймар получи отличен извеждащ пас в 33-та минута, само че завършващият му удар бе под всякаква рецензия и Лампе избави без никакви усложнения.

След центриране в наказателното поле на Боливия в 39-та минута, Габриел Жезус насочи рисков удар с глава, само че Лампе се намеси и мазета в корнер.

Неймар направи доста добър пробив в 43-та минута. Той преодоля няколко футболисти на Боливия в наказателното поле на домакините, след което стреля, само че ударът му в последния миг бе блокиран.

Във втората минута на добавеното време на първата част Неймар насочи приказен удар от 30 метра, само че Лампе внимаваше и съумя да се намеси и да избие топката в корнер.

Боливия можеше да изненада своя противник в заключителните секунди на първото полувреме. Домакините проведоха съвършена контраофанзива, а Леонел Юстиниано стреля от границата на наказателното поле на гостите, а по-късно топката се спря в напречната греда на вратата на Бразилия.

Бразилия изпусна нова опция да поведе в резултата в 48-та минута, когато след центриране от фаул в наказателното поле на Боливия Габриел стреля с глава, само че Лампе още веднъж бе на мястото си и избави.

Неймар стреля от фаул в 70-та минута, само че след неговото осъществяване топката мина над напречната греда на вратата на Лампе и излезе в навън.

Една от редките благоприятни условия пред футболистите на Боливия се откри в 77-та минута пред Хуан Арсе, който стреля, само че изпрати топката над напречната греда на вратата на Алисон.

Уилиан насочи подъл удар от фаул в 78-та минута, само че Лампе се намеси и мазета в корнер.

Пред Габриел Жезус се откри нова опция в 83-та минута, когато той стреля рисково с глава, само че Лампе още веднъж бе на мястото си и мазета в корнер.

Габриел Жезус стреля с глава в 87-та минута, само че топката мина на сантиметри настрана от десния дирек на вратата на Лампе и излезе в навън.

Бразилия е неосъществим на първото място в класирането с 38 точки, до момента в който Боливия е на предпоследната позиция с 14 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР