Болен от пневмония възрастен мъж е престоял часове в общо

...
Болен от пневмония възрастен мъж е престоял часове в общо
Коментари Харесай

Възрастен пациент е прекарал часове с болни от COVID-19 в болницата в Айтос


Болен от пневмония възрастен мъж е прокиснал часове в общо помещение със инфектирани пациенти с ковид в Айтос. За случая алармираха фенове на bTV.

В същото време от болничното заведение признават, че нямат задоволително личен състав, нямат и условия да отделят болните с коронавириус от тези без.

Инфекциозното поделение в Айтос е единственото в региона, също така в Бургас. Там лежат трима пациенти с ковид и се чакат да излязат още две проби на проби от този петък.

На този декор от лечебното заведение са напуснали две сестри от лабораторията и една от инфекциозното поделение, тъй като „ ги е боязън и са на възраст “. От болничното заведение пък алармират за различен проблем – персоналните лекари отхвърлят да преглеждат пациенти и те идват в лечебното заведение в тежко положение.

Миналата сряда 59-годишен мъж подвига близо 40 градуса температура. Без обзор, персоналният доктор му предписва антибиотик. 3 дни по-късно го посещава екип на Спешната помощ.

"От другия завършек на стаята, на вратата на въпросната стая, се е правил обзор единствено с очи. Реакцията на здравното лице е била: "Аз отсам като го слушам по какъв начин диша, няма безусловно никакви дихателни проблеми, никакво посиняване ", споделя Георги Атанасов, наследник на пациента

Рентгенът в болничното заведение в Айтос обаче демонстрира, че мъжът е с бронхопневмония. Приет е в инфекциозното поделение.

"Той не е преглеждан, дали от джипи, дали от който и да е било. Аз го виждам в понеделник и той беше много зле – интоксикиран, с огромна пневмония. Къса се някъде връзката. Личният доктор по телефона: "Ами да. " – "Ами да, но този пациент би трябвало да се прегледа ", изяснява завеждащият вътрешно поделение доктор Силвия Маркова.

След една негативна проба за ковид възрастният пациент е изместен във вътрешно поделение.

"Но няколко часа те са престояли на един етаж, през няколко стаи, с две дами, които са били към този момент с потвърден ковид, употребили са един тоалетен възел. Предвид че татко ми е с затруднения, белодробни, поради лекарска непросветеност и безспорна небрежност, в идната обстановка, без той да е регистриран с ковид, е подложен на безспорен риск ", споделя синът на пациента.

"Поискахме втора проба. От РЗИ ни отхвърлиха и споделиха, че веднага като е негативна първата, няма да вършим втора. Ако той е позитивен, всички сме контактни ", изяснява доктор Силвия Маркова,

Директорът на болничното заведение доктор Паруш Парушев признава, че е допустимо да е позволен пропуск, поради липса на условия и личен състав.

"Ние се учим в придвижване. Ако страната има някакъв проект, ще се оправим. Ако няма, не можем да се оправим! ", съобщи Парушев.

На 74 години и с диабет, доктор Павлина Попова е един от двамата инфекционисти в болничното заведение.

"Персоналът е еднакъв - двама лекари, една сестра на промяна и един санитар, повече няма ", споделя доктор Попова, която не знае какъв брой заболели могат да поемат в тази обстановка.

От общината в Айтос отхвърлиха коментар, само че признаха, че инфекциозното поделение е в извънредно неприятно положение.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР