Болен адвокат отложи старта на делото срещу 42-годишния полицай от

...
Болен адвокат отложи старта на делото срещу 42-годишния полицай от
Коментари Харесай

Болен адвокат спъна делото срещу полицая, участвал в застрахователна измама за 80 бона

Болен юрист отсрочи старта на делото против 42-годишния служител на реда от Пловдив, упрекнат за присъединяване в гиганстска застрахователна машинация. Отсъствието на бранителя му провали разпоредилното съвещание, като то е планувано за февруари идната година. Вторият обвинен е притежател на мерцедес. 

На 14 против 15 декември 2021 година в Първомай притежателят на колата бил в компанията на двама свои другари, като използвали алкохол. Сред тях бил и полицейския чиновник, който по това време не бил на промяна.

Собственикът на мерцедеса дал на третия мъж от компанията автомобила си, с цел да се прибере. В ранните часове на 15 декември той изгубил ръководство и се преобърнал в крайпътна канавка сред Поповица и Първомай. След като схванал за пътното произшествие, към този момент някогашният служител на реда посъветвал притежателя на колата да смени водача, като единствено по този начин щял да получи застрахователната награда на скъпия автомобил.

По закон, в случай че се откри, че е провокирано пътнотранспортно произшествие от водач, използвал алкохола, такава не се изплаща. На мястото било заведено друго лице – И.Ч., който пред пристигналите полицейски чиновници поел виновността за злополуката и твърдял, че е управлявал колата. Спрямо него се води настрана досъдебно произвеждане в Районната прокуратура.

Впоследствие са били подадени документи в застрахователното сдружение за изпращане на застраховката КАСКО, като изчислените вреди по автомобила са били оценени на стойност 84 021 лв., само че те не са били платени след разкриването на схемата за опита за машинация.

Спрямо полицейския чиновник е взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на 3000 лева а по отношение на притежателя на мерцедеса – „ гаранция “ в размер от 10 000 лева, оповестява Марица.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР